За едва прохождащата група Евънесенс две награди Грами в една

...
За едва прохождащата група Евънесенс две награди Грами в една
Коментари Харесай

"Евънесънс" ексклузивно преди концерта си в София

За едвам прохождащата група " Евънесенс " две награди " Грами " в една година са потрес. Така ги дефинира вокалистката Ейми Лий, която през 2004та година е единствено на 21 години. Първият албум на групата " Fallen " става мултиплатинен и от него се продадават 17 милиона копия в целия свят. Това прави групата световно-известна. Големия пробив е " Bring me to life ", песента проправя пътя на групата, която вокалистката Ейми дружно с музиканта Бен Мууди основават като деца. Казва, че първо ги събрала музиката, след това станали и гаджета. Заедно реализират международната популярност, само че по-късно се разделят.

" Бях дребна, може би на 13 и свирех с съвсем всеки, който можеше да свири на китара. И аз желаех да изсвирвам на китара, само че някакси всички бяха доста по-добри от мен и си споделих: май е по-добре да си изсвирвам на пианото и да пея, тъй като с това изпъквам пред другите. (смях) Свирех с децата от квартала, от учебно заведение. После се закачихме се с Бен – музикантът, с който сформирахме групата и започнахме да вършим музика дружно. И двамата харесвахме хард рок, само че и кино музика и по този начин се роди " Евънесънс ", порасна и се промени. " - споделя Ейми.

- Как ви се отрази славата тогава?
За мен беше мъчно. Мога да кажа, че бях интроверт, нямах доста другари, не излизах изключително, главно си стоях у дома и правех музика сама. Обичам да бъда сама. Но беше огромен потрес непрестанно да си пред камера и да те съдят. Няма метод всеки да те харесва. Бях на 21 тогава и ми беше доста мъчно. Току-що приключила учебно заведение бях привикнала да виждам на себе си в преценката на другите. Отне ми време да разделя себе си от облика, който другите ми лепваха и да бъда мощна. Да върша това, което желая без да ми пука за мнението на близките.

Написах " Bring me to life " в миг, в който се намирах във връзка, в която бях подложена на принуждение от доста време. Аз двама другари и въпросното гадже седнахме на една маса в пицария. И приятелят на единия другар – доста благ мъж – останахме сами за няколко секунди, а едвам се познавахме. Седнахме да изчакаме другите, които паркираха извън, а той ме погледна право в очите и ме попита: Е, ти щастлива ли си? И като че ли ме съблече посред улица, гардът ми падна, пробвах се да не заплача и започнах да бъбря:да, супер, нали знаеш доста работа, албумът и по този начин нататък. Но след това не можех да спра да мисля за това по какъв начин е видял в очите ми същинското ми аз. Тогава седнах и написах тази ария. А този мъж в този момент е мой брачен партньор. Е, не стана незабавно, а години по-късно, само че този миг го предсказа.
- Какъв мъж е той?
- Страхотен мъж и необикновен татко. По специалност е психотерапевт.
-Значи е доста добър в работата си!
-Да, да, по този начин е.

Днес, 16 години по-късно Ейми споделя, че в действителност е щастлива. Макар и групата да се е трансформирала и няколко от членовете й, в това число Бен Мууди да не са част от нея, те не престават да вършат музика и да пътуват на турнета в Америка и Европа.

- Кой възпламени пламъка на музиката във Вас? Баща Ви ли?
- Баща ми несъмнено беше част от това, той е диджей, фен на музиката и музикант, свири на барабани, китара и има прелестен глас. Така че у дома непрестанно имаше музика. Ние сме огромно семейство и всички растяхме учейки друг инструмент, свирехме дружно. Но огънят в мен пламна, когато бях на 8 години и гледах филмът " Амадеус " за Моцарт и просто желаех да съм него! Исках да съм талантлив композитор! Е, не можеш да се научиш на талантливост, само че желаех да върша именита музика. Тогава се измолих на родителите ми за уроци по пиано и това беше моментът, в който взех решение, че желая да съм музикант цялостен живот.

- Кога един музикант спечелил 2 награди " Грами " си споделя: Е, това беше задоволително. Щастлив съм с това, което реализирах. Има ли подобен миг въобще?
- Зависи от това по какъв начин разбираш триумфа. Какво значи. Да получиш " Грами " е необикновено, само че и без " Грами " мисля, че сме постигнали доста. Не знам дали въобще в миналото ще ми бъде задоволително всичко това... Вече имам бебе, той е на 5, е, от дълго време не е бебе (смее се), само че си припомням, че желаех да реализира доста преди този момент да ми се случи, тъй като не бях сигурна дали ще мога да върша музика по същия метод и откакто стана майка. Исках да бъда страхотна майка, това да ми е приоритет. Но в действителност това ме въодушеви, имах толкоз доста нови страсти и усеща, които да споделя. Така че е прелестно да добавяш нови глави в живота си и да намираш нови аргументи да бъдеш изобретателен и въодушевен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР