За едно ново управление няма по-добър тест от множеството кризи.

...
За едно ново управление няма по-добър тест от множеството кризи.
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Има ли сред партньорите в коалицията един, който говори с гласа на ДПС

" За едно ново ръководство няма по-добър тест от множеството рецесии . Негативната серпантина, надълбоко влезнала във всички сфери на обществото и във всички институции, би трябвало да стартира да се развърта. Това ще стане през правосъдната промяна, с разграждане на олигархични зависимости, с политическа воля за смяна. Предизвикателството пред държавното управление е да стартира да освобождава България от примката на прихваната страна ". 

Това сподели пред БНР проф. Анна Кръстева, учител в Нов български университет. 

По думите ѝ огромната въпросителна е има ли измежду сътрудниците в обединението един, който приказва с гласа на Движение за права и свободи

" Разсъжденията, позицията на Движение за права и свободи по отношение на Съединени американски щати е доста близка до това, което изрази Слави Трифонов във фейсбук. От мига, в който излязоха невижданите наказания по " Магнитски ", Движение за права и свободи желаеха Съединени американски щати да ни се регистрират - за какво. Сега водачът на Има Такъв Народ споделя, че би трябвало да ни махнат визите, с цел да можем да стартираме да мислим за смяна на политиката ни към РСМ. А сред едното и другото няма общо... Това е доста огромно предизвикателство за идентификация на това кой къде е във властта ". 

В предаването " Нещо повече " проф. Кръстев очерта " различен пирует на лидерско равнище, мощно декориран от персонални упоритости ": 

" Това е на основни позиции - началник на кабинет на друга водеща фигура в държавното управление, да се постави изтъкнат критик на президента Румен Радев, с цел да се основава и там напрежение... Тези пръти във властта са доста и има огромна възможност вниманието да се концентрира върху краткосрочното , а не върху дълготрайните вероятности ". 

Според нея има " невидима опозиция, която ще става все по-ясна ": 

" Това е голямата клиентела, която ГЕРБ сътвори. Някои от фрагментите ще се пребоядисат, само че немалка част ще остане лоялна ". 

И акцентира, че рецесии не се вземат решение с популистки ограничения, а с обмисляне

Интервюто с проф. Анна Кръстева можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР