За един от младите български творци - композитора и главен

...
За един от младите български творци - композитора и главен
Коментари Харесай

Любомир Денев-син – с две нови авторски премиери

За един от младите български създатели - композитора и основен диригент на Младежка филхармония „ Пионер " Любомир Денев-син - отминаващата 2021 година е наситена с креативно ентусиазъм, изяви и положителни прекарвания. Всичко това намира израз в две негови произведения, които ще бъдат показани за първи път пред аудитория.

Най-напред на 9 декември в Пазарджик в осъществяване на Пазарджишкия филхармоничен оркестър ще прозвучи музиката към неговия балет „ Неродена мома " по претекстове от известната и обичана едноименна национална приказка, а няколко дни по-късно - на 13 декември - публиката в столичната зала „ България " ще има удоволствието да чуе и новия му вокален опус за женски хор „ Замучи се Божа майка ", още веднъж по претекстове от съкровищницата на българския фолклор в осъществяване на отбор „ Мистерията на българските гласове ".

Като композитор, Любомир Денев-син изпитва емфатичен пиетет към одобрените във времето типичен официални структури. В сходство с тази креативна настройка, музиката, която основава, е притежател на ясни и устойчиви тематични модели, чието наличие предлага актуален взор към класическите изразни средства, само че без да унищожава тяхната еднаквост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР