За длъжностно присвояване, Варненският районен съд наложи наказание пробация на

...
За длъжностно присвояване, Варненският районен съд наложи наказание пробация на
Коментари Харесай

Варненският съд наказа с пробация крадлива банкова служителка

За длъжностно заграбване, Варненският областен съд наложи наказване " пробация " на банкова служителка, оповестиха от пресслужбата на съда.  

Делото завърши с реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение. Подсъдимата се призна за отговорна в това, че в интервала от 28 февруари  до 21 май 2020 година в гр. Варна, в изискванията на продължавано закононарушение и в качеството си на длъжностно лице - банков чиновник, присвоила непознати пари, поверени в това й качество да ги пази и ръководи. През този интервал, чрез направени и подписани от нея платежно нареждане/разписка, както и посредством осъществени интервенции за изтегляне в брой, подсъдимата присвоила сума в общ размер на към 1 300 лв. от банковите сметки на 19 души. Присвоените пари са били импортирани до привършване на правосъдното разследване пред първоинстанционния съд.

28-годишната подсъдима e с чисто правосъдно минало.  В продължение на 6 месеца тя предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично, както и на наложителни периодически срещи с пробационен чиновник, също за период от 6 месеца. Направените по делото разходи за близо 700 лв. също са в нейна тежест. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР