За девети пореден ден имаше антиправителствена демонстрация пред президентството в

...
За девети пореден ден имаше антиправителствена демонстрация пред президентството в
Коментари Харесай

Протестите: Ден девети

За девети следващ ден имаше антиправителствена проява пред президентството в София. Протести бяха проведени и в други градове в и отвън страната.
И в деветото издание на митинга под наслов " Да защитим демокрацията " настояванията на стачкуващите останаха непроменени - оставка на кабинета “Борисов-3 “ и оставка на основния прокурор Иван Гешев. 
Хиляди недоволни жители се събраха пред президентството, а множеството нараства с всеки минал час, предава БГНЕС. Протестиращите скандират „ Оставка ”, „ Мафия ”, „ Бойко, вън!!! ”. Носят плакати с надписи: Съединението прави силата! „ Много сме, мощни сме! ”, „ 30 години преход стигат ”, „ #Оставка! ”, „ Не гласувайте за партии, чието управление се самоизбира по правилник ”, „ Ще съм по-добър деспот от Боко ”, „ Толкова съм сърдит, че направих табела ”, „ Искаме да останем в България ”. Булевардът беше затворен, а триъгълникът на властта се изпълни с хора.
Полицейското наличие бе засилено, а пред постройката на Министерския съвет е ситуиран обичайният кордон. Протестиращите организираха и обичайното си шествие към Народното събрание и Софийския университет.
Множеството първо потегли към " Орлов мост ", по-късно се върна пред Министерския съвет, където продължаваха виковете и речите на ораторите от спонтанната сцена. На нея се качиха представителите на " Отровното трио " - адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, както и проф. Асена Стоименова, която беше упрекната за всяване на суматоха през април. Тя описа за това, че и вършат данъчни инспекции, а желала единствено да предизвести хората с експертното си мнение. Ексцесии нямаше, митингът мина спокойно, чуваха се апели за национална стачка, в случай че настояванията на протестиращите не се чуят. Имаше и апели жителите да изолират провокаторите и да не изливат гнева си към служителите на реда.
Протестиращите се съобразиха с апела на органите на реда проявата да не продължава след 22 часа и след 22,30 започнаха последователно да се разотиват. Деветият ден на митинги мина умерено и без съществени произшествия.
Вижте още:
Уникални фрагменти от митинга в Пловдив, в цяла България реакцията против системата и ръководството е все по-силна (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР