За да запазим кожата си свежа и еластична, има една

...
За да запазим кожата си свежа и еластична, има една
Коментари Харесай

3 съставки, които се борят със стареенето на кожата

За да запазим кожата си свежа и еластична, има една загадка и тя се крие в превантивната грижа. Това значи да стартираме с грижата за кожата още преди да видим първи признаци на стареене. Все отново, с бръчките няма връщане обратно.
 Кожа, безпокойствие и по какъв начин стресът въздейства върху най-големия орган в тялото
Как стресът се отразява на кожата ни

Най-важното е да осезаем признаците задоволително рано

Добрите вести са, че с цел да бъде кожата ни здрава, мека, еластична и стегната, не е нужно да използваме доста артикули. От  са подбрали три съществени съставки, които е целесъобразно да имаме в арсенала си за битката със стареенето на кожата.

Ретинол

Че ретинолът е в основата на грижата за млада кожа евентуално сме чували. Но знаем ли за какво в действителност е толкоз известен и употребен артикул? Ретинолът има функционалността да се свързва с ретиноидните рецептори в клетките на кожата и по този начин задейства гени, които контролират производството на колаген.
 Снимка 591941

Доказано е, че лекуването с ретинол подтиква производството на колаген в зрялата кожа, като по този метод понижава появяването на бръчки. Въпреки това обаче използването на ретинол може да направи кожата по-податлива на UV увреждане. За да я предпазим от него съветът на кожните лекари е да не пестим от количеството слънцезащитен крем, който нанасяме всекидневно на лицето си.

Добавки с колаген

През последните години те нашумяха изключително доста, и то с добра причина - изгодите им за кожата не са свързани единствено с противостареещ резултат, а въобще изцяло. Добавките с колаген предизвикват производството на натурален колаген и еластин, което се отразява удобно на кожата и е основно за стареещата кожа.
 Снимка 591940

Доказано е, че равнищата на колаген стартират да понижават с 1% всяка година, като се стартира от към средата на 20-те години на човек.

Гликолова киселина

Тя съставлява химически ексфолиант за кожата, който нормално се употребява два до три пъти седмично. Честотата можем да контролираме, като това зависи от поносимостта на кожата ни. Но изгодата за кожата ни е потвърдена.
 Снимка 591938

 Листни зеленчуци, сладки картофи, млека с растителен генезис и за какво са потребни за кожата ни
3 храни за безупречна кожа

Защото хубостта идва от вътрешната страна

Според проучвания постоянното ексфолиране на кожата може в допълнение да усъвършенства производството на колаген в нея. Освен това други изследвания демонстрират, че гликоловата киселина способства и за по-стегната и по-млада на тип кожа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР