За да променим начина, по който мислим за модата и

...
За да променим начина, по който мислим за модата и
Коментари Харесай

Как да удължим живота на дрехите

За да променим метода, по който мислим за модата и да възприемем по-практичен метод на извършване на покупки, би трябвало да се съсредоточим върху грижата за облеклото, която стартира вкъщи. Ето няколко елементарни съвета, с цел да удължите живота на облеклата си.

1. Спазвайте инструкциите за грижа за прането

Обърнете внимание на инструкциите за грижа за прането на етикетите на вашите облекла – те са там с причина. Избягвайте увреждането на облеклата с погрешно пране и се грижете за тях вярно.

2. Перете дрхите, когато е належащо

Дори почистването на облеклата ви с нежни артикули може да ги лиши от естествените им масла и мекост, както и да повреди цвета на тъканта.

3. Опитайте да изперете облеклата в студена вода

Прането на облеклата ви в студена вода, потреблението на мек перилен препарат и избягването на белина сигурно може да накара облеклата да устоят по-дълго. Опитайте се да перете ръчно облекла, когато и вие можете – изключително когато става въпрос за продукти, направени от по-деликатни материи.

4. Съхранявайте вярно облеклата

Съхранявайки облеклата сгънати и надалеч от директна слънчева светлина, е евентуално да удължите виталния им цикъл. Много хора не осъзнават, че висящите облекла могат да изкривят силуетите и формите си. Ако имате потребност да закачите облекла, не забравяйте да употребявате верния тип закачалки. Например подплатените закачалки са доста подобаващи за долни дрехи и други леки облекла, до момента в който дървените закачалки са по-добри за костюми и блейзъри, а пластмасовите закачалки работят за множеството други облекла. Бихме ви посъветвали изцяло да избягвате телените закачалки.
 Дрехите, които в никакъв случай не би трябвало да пускате в пералнята Дрехите, които в никакъв случай не би трябвало да пускате в пералнята
Без значение дали визирате обичана копринена блуза или най-мекия ви пуловер, всеки си има избрани дрехи, без които просто не може д...

 5. Избягвайте сушилнята

Топлината на сушилнята освен свива тъканите на облеклата, само че също по този начин може да унищожи техните нишки с течение на времето. Използвайте течен омекотител за тъкани при пране и по-късно закачете облеклата си или ги подредете, с цел да изсъхнат. Дрехите ви ще устоят по-дълго и също по този начин ще намалите разноските за сила.

6. Третирайте петната незабавно

За страдание, както всички знаем, надълбоко проникналите петна могат да скапват облеклата. Носете химикал или пръчка за унищожаване на петна, с цел да действате в придвижване или не забравяйте да третирате всички петна допустимо най-скоро.

7. Не носете прекалено много парфюм
 Ето по какъв начин да изгладим облеклата си без ютия Ето по какъв начин да изгладим облеклата си без ютия
Интервю за работа, бизнес среща, фамилно празненство - в тези обстановки спретнатият жанр е наложителен. Предстои ви значимо събитие, само че нямате...

 Много хора не осъзнават, че съставките в парфюм, лак за коса и други артикули за хубост в действителност могат да повредят облеклата ви. Опитайте да употребявате вашите аромати и други артикули, преди да се облечете, с цел да избегнете струпване върху облеклата си.

8. Ремонт

Ако детайл от ваша дреха е загубен или развален, да вземем за пример копче, цип, похлупак или тока и така нататък, потърсете сурогат в магазина и се пробвайте да го пришиете

•             Инвестирайте в комплект за шиене. Това ще ви помогне, в случай че желаете сами да приложите изчезнало копче

•             Резервните копчета ще бъдат пришити в етикета за грижа и ще бъдат обезпечени спомагателни украси
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР