За да отбележат освобождението на южния град Херсон, украинските железници

...
За да отбележат освобождението на южния град Херсон, украинските железници
Коментари Харесай

След освобождението на Херсон: Украинските железници продават символични билети до окупирани градове

За да отбележат освобождението на южния град Херсон , украинските железници започнаха да оферират алегорични билети за трен до градове, които остават под съветски надзор , с заричане, че те ще могат да се употребяват, след освобождението им , съобщи Ройтерс.

В петък ликуващи локални поданици приветстваха украинските войски, които доближиха центъра на Херсон, откакто Русия изостави единствения регионален център в Украйна, който беше превзела от началото на нашествието си, почнала през февруари.

Днес може да си поръчате билети за първите три влака от Киев до пет града: към този момент освободения от окупация Херсон , както и до Мариупол, Донецк, Луганск и Симферопол “, разгласи операторът на украинските железници в „ Телеграм “.

„ Билетът може да бъде закупен и защитаван като знак на религия във въоръжените сили и освобождението на Украйна от окупаторите “, се споделя в известието.

„ Веднага щом придвижването бъде възобновено, чиновници на железниците ще изпратят известие с датата и мястото “, оповестиха още украинските железници.

Цените на билетите стартират от 1000 гривни (27,40 долара).

Мариупол е пристанищен град на Азовско море и център на украинската металургична индустрия. Той беше окупиран от съветските сили през май, след близо 4-месечна блокада.

Двата най-големи града в Източна Украйна – Донецк и Луганск, минаха под контрола на проруските сепаратисти през 2014 година, а Симферопол е вторият по величина град на Кримския полуостров, анексиран от Русия също през 2014 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР