За да оправдае растящите разходи за изграждане на нови заводи

...
За да оправдае растящите разходи за изграждане на нови заводи
Коментари Харесай

Intel ще произвежда 5G чипове за Ericsson, използвайки 18Å технологията

За да оправдае растящите разноски за създаване на нови фабрики и асимилиране на съвременни технологии, Intel се пробва да притегли допустимо най-вече клиенти на своята поточна линия в новата епоха. Оказва се, че интерес към усъвършенствания софтуерен развой Intel 18Å (18 ангстрьома) демонстрират освен клиенти от отбранителния бранш на Съединени американски щати, само че и шведската компания Ericsson, която създава съставни елементи за 5G мрежово съоръжение.

Тази седмица Intel разгласи, че е сключила съглашение за стратегическо съдействие с Ericsson, съгласно което двете компании ще се ангажират с производството по развой Intel 18Å на SoC система на шведската компания, която ще се употребява в инфраструктурата на информационните мрежи от 5-то потомство (5G). Наред с това фирмите ще разширят потреблението на процесори Intel Xeon Scalable от 4-то потомство в базовите станции Ericsson Cloud RAN и ще усъвършенстват екосистемата, с цел да усилят оптимално потреблението им в тази област. Няма график по кое време първите съставни елементи на Ericsson, основани на Intel 18Å ще бъдат налични на пазара, само че е ясно, че това няма да стане по-рано от 2025 година.

Intel побърза да подсети, че още в границите на процеса 20А ще премине към потреблението на нови транзистори с кръговиден гейт и RibbonFET конструкция, както и към зареждане от задната страна на кристала. В рамките на нормите на Intel за 18Å, тези технологии ще претърпят спомагателни усъвършенствания. Заедно с това Intel има вяра, че това ще разреши на компанията да си възвърне софтуерното водачество в региона на литографията до 2025 година. Клиентите на Intel също би трябвало да се възползват от напредъка на този фронт. И двете компании дават обещание да работят с пазарните водачи за разпространяването на софтуерно дефинирани отворени RAN мрежи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР