За 2018 година залозите от лотарийните талони са над 1

...
За 2018 година залозите от лотарийните талони са над 1
Коментари Харесай

1 млрд. лева са се завъртели през лотарийните талони през 2018 г.

" За 2018 година залозите от лотарийните талони са над 1 милиарда лв.. Това са пари на жители, които са най-вече с невисок стопански статус ". Това сподели пред БНР ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова.

Менда Стоянова настоя на това, че в случай че до момента е говорено за ощетяване на бюджета, в този момент би трябвало към този момент да се акцентира на обществените измерения на феномена хазарт.

Според нея не е проблематично минаването на
лотарията в държавни ръце, тъй като това е процедура в Европейския съюз и тя е доказана с решение на Европейския съд. Освен това има единодушие в Европейския съд с това страните да постановат ограничавания на такива типове игри, които реализират подобен всеобщ резултат, изясни Стоянова.

Тя разяснява и законодателните промени, свързани с влизането на България в еврозоната, като уточни, че има политическо единодушие по тематиката и настоя на постигането на стратегическата цел - необратима евроинтеграция на България.

" Участието на България в еврозоната не е самоцел. Освен това ще има и редица стопански преимущества ", уточни Стоянова.

" Не е въпрос просто на скимване за смяна на курса на лв. към еврото, а въпрос на това по какъв начин за последните 23 години се е държала българската стопанска система при подобен курс ", сподели Стоянова.

" Всички знаем, че и сега сме една от най-стабилните финансово и фискални страни. Много по-добре от други страни в еврозоната. Народното събрание одобри решение, с цел да може всеки български жител да е спокоен... България изрично няма да взе участие в ERM II при различен курс, с изключение на при настоящия. Гаранцията е Народното събрание ", съобщи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание.

Менда Стоянова разяснява и напрежението сред президентството и прокуратурата от последните дни. Тя призна, че има проблем в връзките сред институциите.

" Тези връзки би трябвало да се вземат решение въз основата на закона ", съобщи Стоянова. По думите й от една страна прокуратурата е институцията, която съблюдава и управлява спазването на закона. Излизането в общественото пространство обаче, от една страна, дава повече информация на хората, само че, от друга поражда, опълчване, че не трябва през медиите да се вземат решение институционални проблеми.

" Сложно е в свят, който желае повече бистрота, да не излизат заключения, че има война сред институциите ", заключи Менда Стоянова. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР