За 11-ти път се проведе благотворителната инициатива Капачки за бъдеще.

...
За 11-ти път се проведе благотворителната инициатива Капачки за бъдеще.
Коментари Харесай

Лазар Радков, Капачки за бъдеще: Българите имаме нужда от градивни каузи, около които да се обединяваме

За 11-ти път се организира благотворителната самодейност " Капачки за бъдеще. Това сподели Лазар Радков, създател на идеята " Капачки за бъдеще “, в предаването " Добро утро, България “ на Радио " Фокус ".

" Това беше последната седмица от есенната ни акция, цялата акция беше в 34-35 града и към момента събираме кантарните бележки. Но мога да кажа сигурно, че в много градове това беше или най-силната акция сега или най-силната есенна акция. Миналата година дарихме първата неонатална кола за спешна помощ, която към този момент е помогнала на десетки бебенца в Централна и Южна България. Преди няколко седмици дарихме втората кола за спешна помощ, тя е в Северна България, там към момента писмено се оправят нещата. Вярвам, че до Нова година ще има трета кола за спешна помощ, за какво не и четвърта кола за спешна помощ. И ние продължаваме с нашето дело да спасяваме животи, вършим неща, които страната не прави, само че по тази причина сме хората – да се организираме и да оказваме помощ там, където има потребност “, описа Радков.

" Реално смяната, някои хора споделят – то би трябвало да пристигна с политики от политиците - няма какво да се лъжем, там са най-големите лостове и бюджети, само че в случай че под тях няма едно интензивно, будно, настоящо гражданско общество, то няма по какъв начин да стане, счита Радков. " Силно имам вяра, че всяка смяна би трябвало да стартира изпод нагоре, стартира от елементарните хора, които се опитваме да помогнем там, където има потребност и това се вижда към този момент. Ние вършим тази акция 5 година и към този момент сме съумели да рециклираме над 1 милион кг пластмаса, помогнали сме на 22 лечебни заведения в 22 града “, добави Радков.

Българите имаме потребност от градивни цели, градивни дела, към които да се сплотяваме, безапелационен е Радков. " Смятам, че би трябвало да търсим нещата, които ни сплотяват и това се опитваме да вършим, да въодушевяваме и сплотяваме с " Капачки за бъдеще “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР