Ювентус потвърди новината, която дойде като гръм от ясно небе

...
Ювентус потвърди новината, която дойде като гръм от ясно небе
Коментари Харесай

Ювентус потвърди новината за оставките

Ювентус удостовери новината, която пристигна като гръм от ясно небе в понеделник вечерта. Целият ръб на шефовете в клуба, дружно с президента Андреа Аниели, са подали оставки, които са признати и това към този момент публично е реалност. Единствено Маурицио Аривабене резервира краткотрайно поста си на изпълнителен шеф.

Оказа се обаче, че повода за тези оставки не са неприятните финансови резултати на клуба, както се твърдеше първоначално, а по-скоро следствията, които се водят против торинци за завишаване цените на свои играчи и реализирането на съмнителни прехвърляния. Срещу клуба тече и следствие, че през 2020 година по време на пандемията от КОВИД играчите не са се отказали от заплатите си, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си единствено за един месец, като през останалото време са получавали всичките си пари посредством скрито съглашение с клуба.

" Като се има поради огромното значение и уместността на висящите правни въпроси и техническото счетоводство, членовете на борда решиха, че в полза на клуба е да предлагат на Ювентус да обезпечи нов Борд на шефовете, който да се оправи с тези проблеми. Ювентус ще продължи да си сътрудничи с проверяващите органи, без да се визира отбраната на своите права във връзка със разногласия против финансовите доклади и връзките на компанията ", оповестиха от Ювентус.

От клуба към този момент оповестиха, че към този момент е определен нов общоприет шеф и това ще бъде Маурицио Сканавино. Също по този начин плануваното заседание на акционерите, което в началото бе преместено от 23 ноември за 27 декември, в този момент ще бъде извършено чак на 18 януари 2023 година. Тогава ще бъде избран и новият ръб на шефовете. Това обаче на процедура ще провали трансферните проекти на " бианконерите " защото съвсем през целия януари, когато е трансферният прозорец, клубът няма да има управление.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР