Юрген Клоп може да напусне Ливърпул в края на сезона,

...
Юрген Клоп може да напусне Ливърпул в края на сезона,
Коментари Харесай

Хаман: Германия трябва да настоява за Юрген Клоп

Юрген Клоп може да напусне Ливърпул в края на сезона, само че някогашният полузащитник на Германия Дитмар Хаман счита, че Германската футболна федерация би трябвало да му даде време да презареди батериите си, преди да се обърне към него за работа в Германия.

Клоп шокира футболния свят с изказването си в петък, като сподели, че към този момент няма " силата " да тренира Ливърпул след триумфа в Шампионската лига и купата във Висшата лига по време на деветгодишното му ръководство.

Германия има за селекционер Юлиан Нагелсман, само че той е с контракт единствено до семейството на Евро 2024 през юни. Въпреки че през юли може да се появи свободно място, Хаман има вяра, че централата би трябвало да почете желанието на Клоп да има " естествен живот " за известно време и по-късно да приказва.

„ Може би централата може да наеме краткотраен треньор за една година, в случай че Юлиан Нагелсман напусне след Европейското състезание, даже в случай че това не би било идеално “, сподели някогашният състезател на Ливърпул пред Sky.

„ Но в случай че можете да вземете Юрген Клоп, може да се наложи да го изчакате една година, с цел да може да поеме националния тим през 2025 година, година преди Световното състезание.

Германската федерация ще би трябвало да бъде дейна в опитите си да наеме Клоп, като се има поради, че той също ще бъде ухажван от топ тимове по целия свят, макар че сподели, че в никакъв случай не би упражнявал различен британски тим.

Клоп беше един от най-хубавите треньори през последните 10 или 20 години и не би трябвало да забравяте, че имаме изключителни самостоятелни играчи в Германия “, добави Хаман, казвайки, че макар че Германия като тим се провали през последните години, качеството е към момента там.

Германската футболна централа към този момент отвори вратата за вероятен метод на Клоп, като вицепрезидентът Рони Цимерман сподели: „ Не мисля, че даже би трябвало да обсъждаме обстоятелството, че Юрген Клоп е брилянтен треньор. Той може да бъде и претендент за народен селекционер.

Но към този момент се надявам на положително Европейско състезание с идеално страховит излаз за Германия макар всички шансове. Нямаме късмет, тъй че няма какво да губим ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР