Юношеският национален отбор на България до 17 години завърши квалификациите

...
Юношеският национален отбор на България до 17 години завърши квалификациите
Коментари Харесай

Талант на Левски заби хеттрик за първа победа на България и даде минамилна надежда за класиране

Юношеският народен тим на България до 17 години приключи квалификациите за Евро 2019 с победа с 3:1 над Малта в последния си мач в група 3. По-късно през днешния ден ще играят в спор за първите две места Словения и Австрия. Първите два тима от всяка група се класират за Елитния квалификационен кръг, както и четири най-хубави трети. Именно това остава като вяра за българските гении, които би трябвало да чакат извънредно класиране в още шест групи и да бъдат задминати единствено от един тим.

Водената от селекционера Марчо Дафчев групировка приключва с 3 точки и голова разлика 4:4, само че при
подбора на най-хубавите трети тимове се взимат поради единствено резултатите с първите два отбора. Там нашите имат провали с 0:1 от Словения и с 1:2 от Австрия.

И трите гола за българския тим вкара нападателят на Левски Мартин Петков, който се разписа в 41-ата, 73-ата и в 93-ата минути, а за Малта прецизен беше Карл Мохнани в 90-ата минута.

Като цяло българският тим имаше доста съществено предимство от самото начало и можеше да стигне даже до по-убедителна победа, само че направи доста пропуски. Освен голмайстора Петков, доста мощен мач направи и капитанът Станислав Шопов, който асистира за два от головете и лиши много топки в отбранителен проект.

Отборът на Малта опита да играе комбинативен футбол и на два пъти вратарят Светослав Вуцов се оправи с заплахите с майсторски спасявания.

Състав на България: Светослав Вуцов, Станислав Работов (60- Мартин Атанасов), Християн Петров (60- Алекс Луканов), Мартин Русев, Красимир Панчев, Ивайло Христов (81-Стефан Попов), Мартин Петков, Станислав Шопов, Венцислав Богданов (81-Валентин Цветанов), Богдан Костов, Георги Трифонов (46-Иво Казаков)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР