Юлия КУЛИНСКАГЕРБ се опитаха да бойкотират работата на парламента. Вчерашното

...
Юлия КУЛИНСКАГЕРБ се опитаха да бойкотират работата на парламента. Вчерашното
Коментари Харесай

ГЕРБ се опитаха да бойкотират парламента

Юлия КУЛИНСКА

ГЕРБ се пробваха да бойкотират работата на Народното събрание. Вчерашното съвещание беше застрашено да се провали поради неналичието на кворум. При откриването му регистрацията регистрира едвам 117 индивида. Бившите ръководещи отсъстваха от залата. Малко по-късно нужните 121 гласа бяха обезпечени и депутатите започнаха работа. Репортерска инспекция на ДУМА сподели, че съвсем цялата група на ГЕРБ бе в стаята си още от 8,30 часа, само че демонстративно не се записва.
Напускането на ръководството от Има Такъв Народ провокира оживени мнения в коридорите на Народното събрание. " Надявам се на здрав разсъдък, само че в последна сметка никой не се плаши от избори. Ако би трябвало, ще създадем още едни и още едни след тях, само че тъкмо в този момент България няма потребност от тях ", съобщи Александър Симов от " Българска социалистическа партия за България ". Той е безапелационен, че обществените ограничения, които левицата е предложила, ще бъдат гласувани с актуализацията на бюджета. Не е време за опити, а за разговор, разяснява съпартиецът му Борислав Гуцанов. " Българска социалистическа партия влезе в това ръководство, с цел да разгради модела на ГЕРБ, тъй като когато на власт е модел на корупцията и злоупотребите, губещи са хората. Българска социалистическа партия влезе в това ръководство и в името на справедливостта и поради нея ние сме непоколебими във волята си да отстояваме концепциите си за възстановяване на живота на хората ", акцентира той. След 1 юли възрастните хора би трябвало да получат почтено нарастване на пенсиите, по тази причина е безусловно наложително да има актуализация на бюджета, безапелационен е Иван Ченчев. Българска социалистическа партия е поредна партия и играе ролята на разсъдъка в това държавно управление, разясни депутатът от " Българска социалистическа партия за Блъгария " Бойко Клечков.
" Ако държавното управление падне, претендентът на Политическа партия за нов министър председател още веднъж ще е Кирил Петков. Разчитаме на 12 гласа на разсъдъка, тъй като пред това държавно управление стоят значими проблеми, които би трябвало да бъдат позволени. За всички е ясно, че се намираме във времена на рецесии и нямаме потребност от нова политическа такава ", разяснява зам.-председателят на Народно събрание от Политическа партия Мирослав Иванов. Той е безапелационен, че Политическа партия ще пробва да резервира този кабинет, до момента в който може. " Видя се напоследък, че Има Такъв Народ не играе в този тим. Подхождаме постоянно с заем на доверие, правили сме всичко належащо да намираме компромисите и да поддържаме разговора в обединението. Доста от дейностите на Има Такъв Народ са плод на сюжет ", акцентира ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров. Имаме ясна стратегия какво би трябвало да се случи, имаме Закона за бюджета, с цел да могат средствата да стигнат до хората, съобщи той.
" Слави хвърли страната през прозореца. Който счита, че има формула за нов кабинет в границите на този мандат, би трябвало да излезе и отговорно да го съобщи. Нов кабинет не е като да си купим нови обувки на пониженията. Трябва да се откри ясна формула за това какво законно ръководство и резултат на ръководство може да бъде дефинирано ", разяснява съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.
Според Ива Митева от Има Такъв Народ предварителни избори не са нужни и даже са рискови в този миг. Според нея би трябвало да се опита да се сформира нов кабинет. Ако се завърти рулетката с мандатите, Има Такъв Народ няма да поддържа кабинет на Политическа партия или на ГЕРБ. " Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим държавно управление на необятното единодушие ", безапелационна е Митева. От ГЕРБ обявиха, че след серия от рецесии в страната ни евентуално ще настъпи и политическа. Тома Биков прикани Кирил Петков да изиска избор на доверие. От Движение за права и свободи пък желаеха оставката на целия кабинет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР