Южна Корея, САЩ и Япония ще проведат съвместни въздушни учения

...
Южна Корея, САЩ и Япония ще проведат съвместни въздушни учения
Коментари Харесай

Южна Корея, Япония и САЩ ще проведат първите съвместни въздушни учения

Южна Корея, Съединени американски щати и Япония ще проведат взаимни въздушни учения покрай Корейския полуостров. Тези учения ще бъдат първите, когато три страни организират сходни учения, заяви организация " Ройтерс ".

Трите страни най-вероятно ще проведат учения в неделя и ще се спогодят за местата, заяви южнокорейски вестник, базирайки се на държавен източник.

Ученията най-вероятно ще се проведат в неделя и в тях ще вземат присъединяване американски стратегически бомбардировач В-52, както и изтребители от три страни .

Говорител на южнокорейското министерство на защитата отхвърли да удостовери или разяснява детайлности за въздушните учения.

Но тези три страни " уголемяват " тристранните взаимни военни учения въз основа на съглашение, реализирано от техните водачи през август на срещата на върха в Кемп Дейвид, с цел да засилят съдействието в битката против заканите от Северна Корея, съобщи формалният представител.

Съобщава се, че ученията ще бъдат последните в поредност от стъпки на трите страни за подсилване на връзките в интервал на възходящо напрежение със Северна Корея и въздействието на Китай в района.
 Южна Корея организира най-голямото си ревю за защита
Южна Корея организира най-голямото си ревю за защита

Международно ревю за аерокосмическа и отбранителна техника в Сеул (ADEX) отваря порти във вторник.

Северна Корея заплашва да нанесе нуклеарен удар по самолетоносач на Съединени американски щати край крайбрежията на Южна Корея. Това изказване е направено в отговор на идването на американския самолетоносач " Роналд Рейгън " в пристанището на Пусан на 12 октомври.

В КНДР означават, че Съединени американски щати упорито вкарват разнообразни нуклеарни стратегически средства на Корейския полуостров, където съществува възможност от непрекъснати военни конфликти и заплаха от експлоадиране на нуклеарна война . Министерството на защитата на Северна Корея назовава това " неприкрита военна провокация, която довежда обстановката до безвъзвратни пагубни условия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР