Явор Серафимов е назначен за директор на Главна дирекция Борба

...
Явор Серафимов е назначен за директор на Главна дирекция Борба
Коментари Харесай

Зам.-директорът на ГДБОП Явор Серафимов е назначен за шеф на службата

Явор Серафимов е назначен за шеф на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " ( ГДБОП ), заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в сряда. Досега началник на службата беше точно Стоянов, а Серафимов беше негов заместител.

" Той е дълготраен чиновник. Считам, че той ще управлява службата в вярната посока ", сподели пред публицисти Стоянов.

ГДБОП е службата, която се занимава с оперативно-издирвателна работа за противопоставяне на проведената незаконна активност.

В сряда министър Стоянов удостовери и информацията, че шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов е подал оставка. Стоянов разяснява, че не вижда " никаква драма в това " и ще направи всичко допустимо Милтенов да остане в границите на Министерство на вътрешните работи. По думите му позицията на началник на Столична дирекция на вътрешните работи ще бъде заета от " прочут за системата човек, той е част от Столична дирекция на вътрешните работи и няма да бъде изненада за никого ".

Оставката на Милтенов идва, откакто в понеделник Стоянов анулира заповед на своя предходник Иван Демерджиев, засягаща Столична дирекция на вътрешните работи. Тя предвиждаше структурни промени, с които част от състава на дирекцията да бъде преназначен в районни ръководства на територията на столицата. Стоянов не разяснява дали оставката на Милтенов е обвързвана с това.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР