Японската армия уволни петима военнослужещи и наказа четирима други по

...
Японската армия уволни петима военнослужещи и наказа четирима други по
Коментари Харесай

Япония призна за над сто случая на сексуален тормоз в армията

Японската войска уволни петима военнослужещи и наказа четирима други по дело за полово принуждение , заведено от някогашен боец, което провокира рядко следствие в Министерството на защитата, което откри над 100 други недоволства за сексулен тормоз, предава Associated Press.

Рина Гоной заведе дело за полов тормоз в Министерството на защитата предходната година, заявявайки, че е претърпяла голям брой набези от няколко сътрудници мъже, което я е предиздвикало да се откаже от военната си кариера.

От петимата уволнени от армията четирима признаха виновността си и й се извиниха през октомври. Става ясно, че пети, който се смята за уредник на дейностите им не се е признал за отговорен.

Освен това министерството наказа още четирима. Тогавашният пълководец на ротата във Фукушима, в която е служила Гоной, беше отхвърлен за шест месеца за неизвършване на вярно следствие, до момента в който различен беше охулен за устен полов тормоз, а още двама бяха порицани за занемаряване на казуса.

Началникът на армията Йошихиде Йошида повтори извинението си към Гоной и сподели: " Като началник на тази организация изпитвам мощно възприятие на отговорност за скръбта и болката (на Гоной). " Той сподели, че приема казуса съществено и е решен да " изкорени издевателството ".

" Надявам се четиримата нападатели, без значение от сериозността на наказването им, откровено да поемат своята отговорност ", написа Гоной в Туитър в отговор на мярката, подхваната от министерството.

Разследването по нейния случай беше прекъснато през май. След като напусна армията и разкри обвиняванията си в обществените медии, Гоной подаде петиция, подписана от повече от 100 000 души, до Министерството на защитата през август, като изиска наново следствие на обвиняванията й от самостоятелна трета страна.

Тя сподели още, че е получила информация за десетки други военнослужещи, които са били унизени по време на работа, както и от родители, които се тормозят за сигурността на дъщерите си в армията.

Предварителните резултати от следствие за тормоз в цялото министерство, почнало в отговор на случая на Гоной, разкриха 1414 тъжби, се споделя в изказване на министерството в четвъртък.

Около 84% от жалбите са за тормоз посредством власт, до момента в който половият тормоз съставлява 116 случая, или 7,7% , сподели министерството.

Гоной сподели, че е декларирала обществено за страданията си, тъй като е желала да помогне на други, които не смеят да се оплачат.

В страна, в която неравенството сред половете продължава да съставлява проблем, половият тормоз постоянно се подценява защото доста дами не смеят да се оплачат, когато стават жертва на тормоз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР