В Турция се появи информация, че може би се готви

...
В Турция се появи информация, че може би се готви
Коментари Харесай

ПАНИКА В ТУРЦИЯ: Има съмнение за нов преврат срещу Ердоган

В Турция се появи информация, че може би се готви нов скрит план за прелом. Реджеп Тайип Ердоган разяснява, че управляващите са наясно кой стои зад новия " скрит план ".

" Знаем кой стои зад изказванията за скрит план против държавното управление ", съобщи Ердоган, който приказва на съвещание на парламентарната група на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР), предават турските медии.

" Ние доста добре знаем кукловода и кой е написал сюжета ", сподели Ердоган, без да дава повече детайлности, цитира го Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че е неприемливо да се нарушават законите, като акцентира, че " всеки, който излезе отвън рамките на закона, ще бъде открит ", осведоми телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Късно нощес Ердоган се срещна с ръководителя на Националната разследваща организация Разузнавателна служба на Турция Ибрахим Калън и министъра на правораздаването Йълмаз Тунч.

Повод за изказването му е предизвестието на ръководителя на турската Партия на националистическото деяние (ПНД) Девлет Бахчели по-рано тази седмица, че е допустимо да тече подготовка на нов прелом в страната.

Бахчели в частност уточни, че се приготвя скрит план против алианса, в който влизат ПНД и ръководещата Партия на справедливостта и развиването. Лидерът на националистите сподели още, че някои чиновници на полицията и правосъдната система възнамеряват да повторят опита за прелом от 2016 година

По този мотив турският министър на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че " някои сили се пробват да подхващат дейности против президента и държавното управление ", предават турските медии.

Според турските управляващи групировката ФЕТО (Фетхуллахистка терористична организация) на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом през юли 2016 година При конфликтите с превратаджиите бяха убити над 250 души, а повече от 2500 бяха ранени.

Председателят на ПНД направи стряскащото изказване тази седмица след интервенцията на против незаконната организация " Айхан Бора Каплан ", при която са арестувани високопоставени полицейски чиновници.

" Правят се опити за заблуждение на нашето държавно управление, ще идентифицираме организацията, чиито дейности са ориентирани против нашия президент. Както " проникнахме в бърлогата на предателите " от Кюрдска работническа партия (ПКК) и ФЕТО, по този начин и ще открием тези нарушители, където и да се крият ", сподели още министърът на вътрешните работи Али Йерликая.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР