Японките успяват да изглеждат млади дори и след 50-та си

...
Японките успяват да изглеждат млади дори и след 50-та си
Коментари Харесай

5 тайни на японките за вечна младост

Японките съумяват да наподобяват млади даже и след 50-та си година и това провокира злоба у доста дами по света. Но на какво се дължи това, само Божия благословия ли е безконечната им младост?

Причината за това е освен високият стандарт на живот в страната – японките знаят доста секрети за хубост и здраве, които употребяват от най-ранна възраст.

Но дано да забележим най-ефективните им способи да поддържат безконечна младост.

Естествени масла

Европейските и американските козметични компании от дълго време разпространяват артикули без масла, само че японките няма да се откажат от маслата. С помощта на този съставен елемент те дейно почистват кожата и я избавят от изсушаване. Всяка японка се стреми да откри масло, което е идеално за нейния вид кожа и да го употребява допустимо най-често. Според японски специалисти е належащо кожата да се третира постоянно и на всички места. Те горещо предлагат масло от камелия, което придава на лицето по този начин неречената „ порцеланова “ белота, с която са известни японските дами.

Почистващи процедури

Почистването се смята за много елементарен, само че доста значим аспект на японската грижа за кожата. Тази процедура е ритуална, а почистващите препарати в японските магазини за козметика са много скъпи. Японските специалисти споделят, че с цел да поддържате хубостта и младостта на кожата, би трябвало да я почиствате най-малко два пъти дневно и в случай че е допустимо, даже по-често. Популярно измежду японските дами е хидрофилното масло – композиция от масла, вода и емулгатор, което при нанасяне придобива кремообразна консистенция, като изцяло отстранява мръсотията и мазния искра.

Минимална експанзия на кожата

Една от най-трудните секрети за осъзнаване е „ уважителното “ отношение на японските дами към личната им кожа. Освен, че японската козметика се отличава с естествения си състав, японските дами основават естествена хубост, увеличавайки ресурсите на тялото от вътрешната страна. Най-популярната процедура в японската козметология към момента е лимфодренажният масаж.

Маски от плат

Според японския гуру за хубост Чизу Саеки, античните гейши са били първите в историята, които са употребявали маски от плат, като са поставяли върху лицето си коприна, напоена с розова вода. По-късно се оказва, че грижите с краткотрайното задръстване на порите са в действителност в пъти по-ефективно. В съпоставяне с стандартните маски и есенции, те овлажняват доста по-добре сухата кожа, предотвратявайки нейното прибързано стареене.

Хранителни добавки

В Япония питателните добавки са доста известни, като всяка разработка се тества в продължение на няколко години. Сред японките питателните добавки с ензими и пробиотици са доста известни и се смятат за подмладяващи. Но с цел да поддържат хубостта на кожата, те употребяват колаген и хиалуронови добавки.

Японките имат доста секрети за хубост, в това число и тази, че би трябвало да се грижим за кожата си освен извън, а и от вътрешната страна.. Ето за какво те съумяват да реализират освен образни резултати, само че и да поддържат естетика с тялото през целия си живот.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР