Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по

...
Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по
Коментари Харесай

Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по кожата?

Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по кожата, поучават експерти. Пигментните петна и кератомите по кожата не се появяват без причина. Факторите на пигментацията са излагане на слънце, болести на черния дроб, бъбреците, щитовидната жлеза.

Как мога да се отърва от възрастовите петна и кератомите? В това ще оказват помощ естествените средства. Предлагаме ви няколко предписания.

Много хора страдат от пигментни петна. Освен това има кожно заболяване – кератоми. Кератомата е груба неоплазма с мрачен цвят (наподобява кората на дърво).

Причини за петната и кератомите по кожата:

Слънчеви лъчи. Продължителното излагане на ултравиолетова радиация е нездравословно за кожата. Дисфункции на вътрешните органи. По положението на кожата можете много тъкмо да определите съществуването на избрани болести. Дисфункция на щитовидната жлеза. Стомашни проблеми. Бъбречна дисфункция. Патология на черния дроб.

Пъпките се разграничават по своя цвят. Червеникави – вероятни са стомашни проблеми, жълтеникави – бъбречна патология, тъмни – проблеми с черния дроб.

Как да запазим хубав тена си?

Не пийте постоянно алкохолни питиета. Откажете се от пушенето.

Маска за пигментни петна

Препоръчва се да се намазва лицето с разнообразни сокове. Лимоновият сок е най-хубавият вид. Най-добър е за тези хора с мазна кожа. При суха кожа: 1 с.л. лимонен сок + чаена лъжичка мед. Разбъркайте и нанесете върху лицето. Измийте с хладка течаща вода.

Как да се оправим с кератомите?

Обърнете внимание на имунната система и работата на гореспоменатите вътрешни органи. Случва се кератомите (както и старческите петна) да се трансфорат в онкологични болести.

Има няколко ефикасни естествени продукта, които ще оказват помощ да се отървете от кератомите.

Рецепта номер 1–прополис. Омесете го с ръце. Фиксирайте го върху зоната, наранена от кератома и останете с него пет дни. Проведете 3 такива сесии.

Рецепта номер 2 – чесън. Правим каша от счукан чесън (1 чаена лъжичка), лимонен сок (1 чаена лъжичка), мед (3 чаени лъжички). Смесете, нанесете върху кератома. Оставете маската да работи 15-20 минути. Може да се употребява и против пигментация. Измийте с хладка течаща вода. В случай на кератома се предлага намазване на засегнатата област с масло от черен кимион.

Рецепта номер 3 – лист от алое вера. Поставете листа в хладилника на долния рафт за 10 дни. Отрязвате парче от листа, поставяте го върху кератома, фиксирате го (или просто постоянно намазвате засегнатата област). Изплакнете с течаща вода. Намажете с масло от черен кимион.

При лекуването на пигментни петна и кератоми диетата е от огромно значение. Препоръчително е да избягвате захарта и продуктите, съдържащи захар, когато е допустимо. Излишната захар се отразява отрицателно на кожата, причинявайки нейното прибързано стареене.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР