Така че нека се потопим направо и да открием тайните

...
Така че нека се потопим направо и да открием тайните
Коментари Харесай

Съвет от стилист: Как да направите цвета на косата си по-траен

Така че дано се потопим напряко и да открием тайните за дългогодишен, хубав цвят на косата.

1. Започнете с професионално боядисване

Грижата за цвета на косата стартира в салона. Професионалните колористи освен имат уменията и знанията, с цел да реализиран точния колорит, който желаете, само че също по този начин употребяват висококачествени артикули, които са проектирани да проникват надълбоко и да устоят по-дълго. Ако държите съществено на дълготрайността на цвета, предлагаме да започнете с професионално допиране.

Не се срамувайте да обсъдите терзанията си за опазване на цвета с вашия стилист. Те са там, с цел да ви оказват помощ да постигнете задачите си за коса и могат да ви дават лични препоръки въз основа на вашия вид коса и определен цвят. Освен това не забравяйте да запазите час за промяна, преди да напуснете салона – съществуването на избрана дата в календара ви ще ви помогне да поддържате цвета си и да избегнете чакането, до момента в който видимо избледнее.

2. Използвайте шампоан и еликсир за отбрана на цвета

Следващият съвет в нашия лист е да включите шампоани и балсами за отбрана на цвета в рутинната си грижа за косата. Не всички артикули за коса са идентични, а някои са изключително нападателни към боядисаната коса, което води до по-бърза загуба на цвят.

 Съвет от стилист Как да извършите цвета на косата си по-траен източник на фотоси: pixabay.com

3. Прегърнете магията на сухия шампоан

Ако се чудите „ по какъв начин да направя цвета на косата си по-траен “, един от най-лесните отговори е да миете косата си по-рядко. Всеки път, когато миете косата си, изплаквате малко от боята си. Ако миете косата си всеки ден, има възможност цветът ви да избледнее доста по-бързо.

4. Възползвайте се от преимуществата на маската за коса

Маските за коса са решаваща стъпка в рутинната поддръжка на цвета. Тези подхранващи процедури поддържат надълбоко вашата коса и оказват помощ за запечатването на кутикулата, като заключват цвета и прибавят спомагателна доза хидратация. Това води освен до по-дълготраен цвят, само че и до по-мека и блестяща коса.

5. Разберете смисъла на балсама без измиване

Балсамите без измиване са най-хубавият другар на боядисаната коса. Тези артикули оферират непрестанен източник на поддържане за вашата коса през целия ден, поддържайки я хидратирана, блестяща и предпазена. Колкото по-овлажнена е косата ви, толкоз по-малка е вероятността да загуби цвета си.

6. Прегърнете спецефични за цвета на косата артикули

Време е да дадете на косата си специфичното отношение, което заслужава! Продуктите, характерни за цвета, са проектирани с неповторими формули, с цел да отговорят на характерните потребности на другите цветове на косата. Например, русокоските постоянно се борят с нездравословните лъчи на слънцето, които изсушават и върша косата по-тънка.

От друга страна, по-тъмните нюанси може да имат потребност от оцветяващ шампоан или еликсир, с цел да освежат и подобрят нюанса си с течение на времето. Ключът е да разберете от какво се нуждае вашият цвят на косата и да намерите верните артикули, които да задоволят тези потребности.

7. Използвайте по-рядко топлинно оформяне на косата

Разбираме, че  топлинното оформяне са от значително значение за доста от нас, когато става въпрос за реализиране на обичаната ни визия. Честото топлинно стилизиране обаче може да докара до избледняване на цвета, защото отстранява влагата от косата ви и може да отвори кутикулите, позволявайки на цвета да се измие.

 Съвет от стилист Как да извършите цвета на косата си по-траен източник на фотоси: pixabay.com

Ако не можете да се разделите с вашите топлинни принадлежности, пробвайте се да намалите температурата и постоянно, постоянно използвайте термозащитен препарат.

8. Защитете косата си

Докато излизаме навън, косата ни се излага на слънце, вятър и замърсители от околната среда, като всичко това може да окаже въздействие върху боядисаната ни коса. Защитен артикул, може да бъде подхранващият щит, от който се нуждае вашата коса.

 Съвет от стилист Как да извършите цвета на косата си по-траен източник на фотоси: pixabay.com

Той образува преграда към косата ви, предотвратявайки тези външни фактори да отстранен цвета ви. Освен това прибавя хубав искра и моментална мекост на косата ви!

9. Избистрящ шампоан за поддръжка

И най-после, само че сигурно не на последно място, извънредно значимо е да включите избистрящ шампоан в рутината си.

С течение на времето натрупването на продукта и замърсителите от околната среда могат да помрачат цвета ви и да утежнят косата ви. Избистрящият шампоан оказва помощ за дълбокото разчистване на косата ви, като отстрани всички замърсявания и оставя косата ви свежа, витална и подготвена да заблести. Не забравяйте обаче, защото избистрящите шампоани са мощни, най-добре е да ги употребявате спестовно – един път месечно би трябвало да свърши работа.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР