Сияен вид: тези естествени средства бързо ще ви отърват от

...
Сияен вид: тези естествени средства бързо ще ви отърват от
Коментари Харесай

Сияен вид: тези естествени средства бързо ще ви отърват от подпухналост и тъмни кръгове

Сияен тип: тези естествени средства бързо ще ви отърват от подутина и тъмни кръгове, настояват осведомени. Разберете по какъв начин благодарение на елементарни национални средства можете да облекчите подуването на клепачите и да премахнете торбичките под очите вкъщи.

Сияен тип: тези естествени средства бързо ще ви отърват от подутина и тъмни кръгове

Маска от сметана и магданоз

Листата от свеж зелен магданоз се нарязват доста ситно и се намазват върху торбичките под очите и върху клепачите, от горната страна се покриват с мокри памучни тампони (или смесете 1 чаена лъжичка ситно нарязани листа и стръкове магданоз с 2 чаени лъжички заквасена сметана и нанесете за 20 -30 минути).

Контрастни компреси от инфузия на култивиран чай

1 чаена лъжичка билка салвия се залива с половин чаша вряла вода, оставя се 10 минути, прецежда се и се разделя на две елементи – топла и студена. Поставете две марли в купата с гореща и студена вода. Прилагайте поредно студени и горещи компреси за 10 минути в продължение на месец преди лягане.

Компрес от магданоз за облекчение на отичане и неспокойствие

Запарете 1 супена лъжица магданоз с 1 чаша вряла вода, оставете за 15 минути и прецедете. Поставете топлия лосион върху клепачите си и задръжте за 10 минути. Курсът е към 1 месец, всекидневно.

 

Компрес с лайка при отичане

Можете да употребявате също по този начин компреси от отвари от лайка, копър, прясно сварени пакетчета чай (сутрин и вечер). Или изсипете няколко сухи съцветия от лайка в забрадка (който и да е шал), навийте ги в торбичка и ги поставете в купа с вряла вода и оставете за 5-10 минути. След това, до момента в който „ торбичките “ са още топли, ги поставете на двете очи. Този компрес се ползва при мощно възпалени очи и подути клепачи. Освен това при постоянна приложимост (2-3 пъти седмично) защищава от ранна поява на бръчки към очите. Можете също по този начин да употребявате пакетчета чай от лайка.

Лосиони от брезови листа за отичане на клепачите

Залейте с 1 с.л. пресни листа от бреза с 1 чаша студена вода, престоява 8 часа, след което се прецежда. Използвайте като лосион при отичане на клепачите.

Това ще съставлява интерес за вас:

Пийте вода с куркума всяка заран и вижте какво ще се случи! Избягвайте да употребявате мазни кремове под очите, те единствено ще усилят подпухналостта.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР