Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти,

...
Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти,
Коментари Харесай

Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти

Как да извършите косата си идеално гладка: 8 естествени предписания, предлагат експерти. Всяко момиче и жена може да страда от казуса с тънка, късаща се и „ хвърчаща “ коса. В такива обстановки е нужна самостоятелна грижа за косата.

Експертите предлагат:

Използвайте дървени гребени.

 Как да извършите косата си идеално гладка Как да извършите косата си идеално гладка

Изсушете косата си естествено, а не със сешоар.

Не търкайте мокрите кичури с забрадка, а просто ги попийте.

Срешете единствено откакто главата ви е изцяло суха.

В случаите, когато косата е „ хвърчаща “ и изтъняла, ще помогне маската с лимон. Това ще направи кичурите по-гладки, живи и блестящи. Прави се доста елементарно, просто би трябвало да вземете 50 мл вода и цялостен лимон. Изстискайте сока от плода, прецедете и прибавете вода.

 Как да извършите косата си идеално гладка Как да извършите косата си идеално гладка

Освен това тази маска е лесна за потребление: след измиването на косата с шампоан, този артикул се нанася отмерено по дължината на кичурите. Няма потребност от изплакване.

Изглаждаща маска с мед

Ще направи косата ви копринена след първата приложимост. Изисква единствено мед и никакви други съставки. През нощта, след измиване на косата, медът се нанася по цялата дължина на косата, главата се покрива с полиетиленова шапка и се изолира с шал. Дръжте тази маска минимум 8 часа, за предпочитане цяла нощ. На сутринта медът се измива щедро с вода.

Крем маска

Вземете две лъжици сметана, лъжица бадемово масло, две лъжици лимонен сок и три капки масло с мирис на лимон. Смесете съставките дружно. Нанесете по развалените кичури коса от получената примес и оставете за половин час. Препоръчително е да изолирате главата си с забрадка или шал. След като изтече избраното време, измийте косата с шампоан.

За да извършите косата си гладка и мека, използвайте тази рецепта: Разредете две супени лъжици сметана с лъжица зехтин и лъжица лимонен сок. Преди да нанесете, деликатно срешете къдриците си с четка и разпределете маската по цялата коса. Поставете найлонова шапка от горната страна и увийте главата си с топъл шал или забрадка. Не по-рано от 20-30 минути можете да измиете маската. Ако държите състава на главата си повече от 3 часа, тогава не е належащо да употребявате шампоан, когато я измивате. Повтаряйте тази процедура постоянно, 1-2 пъти седмично, в продължение на един месец.

Рицинова маска срещу пърхот

Вземете една чаена лъжичка глицерин и трапезен оцет (6%), смесете с две супени лъжици рициново масло, прибавете яйчен жълтък. Тази примес би трябвало да се втрие в корените на косата, като се масажира кожата в продължение на 3-5 минути. След 2 часа можете да я измиете.

 Как да извършите косата си идеално гладка Как да извършите косата си идеално гладка

При изтъняване на косъма и косопад

 

Вземете алкохол и рициново масло в 1:1 елементи, смесете и втрийте в кожата на главата. По-добре е да оставите маската за цялата нощ, по този начин резултатът ще бъде по-забележим. Ако това не е допустимо, можете да я измиете след 2 часа.

Тази рецепта ще обезпечи компактност на вашата коса

Супена лъжица рициново масло, сок от алое и лук се смесват. Маската се втрива в корените, задръжте за 2 часа.

Сокът от алое се получава, както следва: Листата на растението се нарязват, намачкват, отстраняват се бодлите. Сокът се изцежда през марля.

Сокът от лук се получава посредством нарязване на зеленчука и прецеждане на кашата през бинт или марля. Всяко национално лекарство за коса, съдържащо лук, ще провокира неприятна миризма от главата. Можете да намалите интензивността му, като изплакнете косата си с вода и лимонен сок.

 Как да извършите косата си идеално гладка Как да извършите косата си идеално гладка

Маска за тежест на косата

Собствениците на пухкава коса изпитват доста неудобства. Затова предлагаме да употребявате национални предписания за маски, с цел да извършите кичурите по-тежки. Те ви разрешават да изправите къдриците си, правейки ги гладки и блестящи. Благодарение на потребните субстанции, включени в продуктите, можете да постигнете обилни резултати от използването.

Ръжен самун се залива с топла вода и се оставя за два часа. След това водата се изцежда, а към състава се прибавя жълтъкът на 1 яйце.

За лоен вид коса можете да добавите 5 капки лимонен сок. Ако имате изсъхнал вид коса, тогава лъжица зехтин ще свърши работа, за естествен вид – течни витамини А и Е, които се продават в доста аптеки.

Разпределете готовата примес върху скалпа, покрийте от горната страна с найлонова шапка и увийте с забрадка, с цел да създадете топлота. Съставът се измива след половин час с топла вода. Употреба – един път седмично. След измиване не сушете косата със сешоар.

Благодарение на курса с такива маски, косите ви ще станат по-тежки и „ пухкавостта “ ще изчезне изцяло. Опитайте!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР