Япония получи от САЩ изключение от тавана от 60 долара

...
Япония получи от САЩ изключение от тавана от 60 долара
Коментари Харесай

Япония купува руски петрол на цени над тавана?

Япония получи от Съединени американски щати изключение от " тавана " от 60 $ за барел при покупката на съветски нефт, контрактуван от страните от Г-7, заяви The Wall Street Journal (WSJ). По данни на изданието, японските управляващи са стимулирали настояването си с нуждата от достъп до съветските енергийни запаси.

В същото време WSJ добавя, че вносът на съветски природен газ в Япония е " относително дребен " и е към една десета от доставките за страната. Според анализатори, зависимостта на Япония от съветските енергоносители " способства за съмнението на Токио по отношение на по-голямата поддръжка за Украйна ".

От 5 декември 2022 година влезе в действие " таванът " на цената на петрола от Русия от 60 $ за барел, а от 5 февруари е в действие " таванът " за петролни артикули от Русия - от 100 и 45 $ за барел.

Япония поддържа въвеждането на " таван " на цените на съветския нефт в границите на Г-7, само че реализира изключение за доставките по плана " Сахалин-2 ". Правителството на страната назова " Сахалин-2 ", " главен източник на доставки на полутечен природен газ за Япония ".

След въвеждането на рестриктивните мерки, по-голямата част от съветския нефт беше пренасочена за експорт към Китай и Индия. Министерството на енергетиката на страната твърди, че Русия е съумяла да пренасочи (почти) целия размер на доставките на нефт и петролни артикули, които попаднаха под ембаргото на Европейския съюз и страните от Г-7, към други пазари.
 Предстои ли битка за запаси на Запада и Япония с други страни
Предстои ли битка за запаси на Запада и Япония с други страни

Икономисти намират подобие на сегашната икономическа обстановка в света с тази от преди 50 години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР