Япония планира да купи от САЩ 400 до 500 крилати

...
Япония планира да купи от САЩ 400 до 500 крилати
Коментари Харесай

Япония купува от САЩ ракети Томахоук

Япония възнамерява да купи от Съединени американски щати 400 до 500 крилати ракети " Томахоук " с обхват на деяние над 1600 км , оповестява Washington Post, базирайки се на японски и американски държавни източници.

Токио е доста обезпокоен от вероятността за китайска военна инвазия в Тайван . Обхватът на тези ракети им разрешава да доближат територията на континентален Китай или Северна Корея, в случай че тези страни решат да не се лимитират единствено със закани против Япония.

Руската експанзия против Украйна беше повратна точка в настроенията на японското общество и хайлайф , след което те трансформираха оценката си за вероятността от война в техния район и взеха решение, че страната би трябвало да ускори военната си мощност, написа Washington Post, цитирайки неназован японски чиновник.

През последните години Япония смекчи пацифистката уговорка в следвоенната си конституция, която й забраняваше да взе участие във въоръжени спорове . По-рано министър-председателят Фумио Кишида, в сходство с насоките на НАТО. Ако тази цел бъде реализирана, което дълго време се смяташе за нереалистично в страната, тогава в границите на пет години японският боен бюджет в безусловно изражение ще стане вторият по величина в света.
 Япония, Англия и Италия създават взаимно изтребител от последващо потомство
Япония, Англия и Италия създават взаимно изтребител от последващо потомство

Новият аероплан би трябвало да бъде подготвен до 2035 г

Закупуването на тези ракети в Япония се преглежда като краткотрайно решение - допуска се, че закупуването на няколкостотин единици в границите на пет години се прави в очакване на появяването на лични крилати ракети " вид 12 ", които могат да влязат в употреба в идващите 10 години.

Администрацията на Байдън. Досега Съединени американски щати са продавали ракети " Томахоук " единствено на Обединеното кралство.

Друг урок от войната в Украйна за Япония беше, че съдружниците са по-склонни да оказват помощ, когато видят воля за опозиция на една страна, която е била подложена на експанзия. " Те стигнаха до заключението, че най-хубавият метод да подсигуряват, че Съединените щати и другите им съдружници ще се притекат на помощ в възможна рецесия, е да покажат, че са вложили в своята защита и са подготвени да се бият ", съобщи Кристофър Джонстън, който оглавяваше отдела за Източна Азия в Съвета за национална сигурност към Белия дом до юни, представен от Washington Post.
 Русия сложи Противовъздушна отбрана системи на Курилските острови
Русия сложи Противовъздушна отбрана системи на Курилските острови

Спорът сред Русия и Япония за островите датира от края на Втората международна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР