Яник Синер продължава да бъде напълно безкомпромисен в представянето си

...
Яник Синер продължава да бъде напълно безкомпромисен в представянето си
Коментари Харесай

След победата над Григор: Неотразим Синер помете световния №7 и е 1/4-финалист в Маями!

Яник Синер продължава да бъде изцяло праволинеен в представянето си през тази седмица на Мастърса в Маями и откакто в третия стадий в профил най-хубавия ни тенисист Григор Димитров в поредни сетове, през днешния ден италианецът наложи волята си и над международния №7 Андрей Рубльов, с цел да си обезпечи място в четвъртфиналната фаза на конкуренцията. Южнотиролецът резервира извънредно високо равнище от първата до последната точка в срещата и не остави никакви шансове на съперника си, оформяйки безапелационното 6:2 6:4 след тъкмо 72 минути игра. В борба за класиране измежду най-хубавите четирима в надпреварата първата ракета на Италия следва да се изправи против спечелилия от конфликта сред Ботик ван де Зандсхулп и Емил Руусувуори.

Още през цялото време Синер бе играчът, който задаваше темпото на разиграванията и с помощта на високоскоростните си удари, приземяващи се наоколо до линиите, непрестанно си откриваше благоприятни условия за нанасяне на завършващ удар. Опитите на руснака за контраофанзива рядко се увенчаваха с триумф, което наклони везните напълно в интерес на международния №1, който не след дълго си построи задатък от два пробива и 5:1. Така след 32 минути на корта и 16 уинъра против единствено една непредизвикана неточност Синер преполови пътя си към четвъртфиналите.

В първите няколко гейма от втората част Рубльов съумя да остане равносилен на своя конкурент и равенството бе съхранено до 3:3, когато обаче италианецът още веднъж подвигна неимоверно равнището си и провокира няколко грешки от противниковата страна, с цел да реализира пробив, който безпроблемно консолидира за 5:3. Веднъж поел контрола върху събитията, 21-годишният тенисист не направи нито крачка обратно и напълно скоро постави дефинитивна точка на разногласието.

Still never lost before the quarters in Miami
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР