Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо, който вчера бе прострелян,

...
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо, който вчера бе прострелян,
Коментари Харесай

Състоянието на Фицо продължава да е много тежко

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо, който през вчерашния ден бе прострелян, е нормализирано, само че продължава да е доста тежко. Това обявиха от болничното заведение в Банска Бистрица, където той беше настанен, съобщи aktuality.sk.
 
Един от патроните попадна в неговия корем. В продължение на часове лекарите в болничното заведение оперираха Фицо, който продължава да е в интензивното поделение. Заради атентата службите в Словакия се събират на изключително съвещание.
 
Медиите в Словакия пишат, че животът на премиера продължава да е в заплаха и това ще е по този начин най-малко няколко дни. През нощта лекарите съумяха да стабилизират положението на политика и сега се правят спомагателни дейности за възстановяване на положението му, обявиха медицински лица.
 
Роберт Фицо беше прострелян от 71-годишен мъж в словашкия миньорски град Хандлова. Според очевидци мъжът е прострелял няколко пъти премиера след съвещание на кабинета, до момента в който той се ръкувал с пристигнали да го поздравят симпатизанти.
 
Покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо е имало политически претекст, съобщи министърът на вътрешните работи Матуш Шутай Ещок пред публицисти в болничното заведение в Банска Бистрица, където Фицо бе опериран по неотложност и остава в тежко положение.
 
Според словашки медии нападателят, прострелял словашкия министър председател Роберт Фицо, е 71-годишен мъж. Това е Юрай Цинтула, публицист и член на Съюза на словашките писатели от град Левице. Цинтула е бил охранител в търговски център и законно е имал оръжието, с което е осъществено нападението.
 
Медията твърди, че преди случая той е крещял на приближаващия се министър председател. Веднага по-късно проехтели изстрелите. Нападателят е арестуван от присъстващите служители на реда в Националната престъпна организация. Медии пишат още, че нападателят е обвързван с проруска паравоенна организация.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР