Янаки Милев се представи достойно в дебюта си на ниво

...
Янаки Милев се представи достойно в дебюта си на ниво
Коментари Харесай

Фалстарт за българите на Sofia Open: Дебютантът Милев отстъпи пред световния н226 в пресявките

Янаки Милев се показа почтено в дебюта си на равнище АТР250, само че пропусна да донесе първата българска победа на тазгодишния Sofia Open. 19-годишният българин, който по-рано в хода на сезона завоюва две трофеи от категория M15, получи " уайлд кард " за присъединяване в квалификациите на домашната ни конкуренция и въпреки да се бори като еднакъв със международния номер 226 Нерман Фатич, то отстъпи след 3:6 1:6.

Още при започване на дуела се видяха оптимистични знаци за младежа, откакто той се стараеше да бъде нападателен във всеки комфортен миг и засвидетелства огромното оръжие в репертоара си, а точно своя форхенд, с цел да осъществя неколкократно свръхзвукови уинъри. С течение на времето обаче напрежението върху плещите на международния номер 492 си сподели до известна степен думата, поради обстоятелството че в старанието си да води играта, позволи несъразмерен брой грешки, свързани с пресилването на удари, и в шестия гейм станахме очевидци на пробив в актива на босненеца, донесъл му след това и триумфа в откриващия сет.

Във втората част нашето момче опита да повиши още повече оборотите в разиграванията и нанесе някои впечатляващи печеливши отигравания, но този му нападателен жанр се оказа съпроводен от голям брой неточности и Фатич се откъсна напред в резултата с пробив. Оттам насетне силите на Милев стигнаха само за това да отстои един път личния си сервис, преди изчистената от грешки игра на седмия подложен в пресявките да го изведе до повтаряне на задатъка му, с което и до крайния триумф в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР