Ядките са онези храни, които ни дават енергия през зимата.

...
Ядките са онези храни, които ни дават енергия през зимата.
Коментари Харесай

Шам фъстък за повече протеини през зимата


Ядките са тези храни, които ни дават сила през зимата. Заради своите черупки, шам фъстъкът постоянно се заобикаля за консумация, само че е доста потребен, тъй като съдържа композиция от аминокиселини, калории, витамини и минерали.

Цветът на кашуто демонстрира, че ядките имат високо наличие на антиоксиданти. Те, бета-каротин, както и олеаноловата киселина , работят като мощно противовъзпалително средство. В ядките има и фитостероли, които също усъвършенстват имунитета в сезона на вирусите.

Всички ядки имат високо наличие на протеини и здравословни мазнини, фибри и мононенаситени мазнини. Затова са потребни за ежедневна консумация. В 100 г печен шам фъстък има 564.00 калории; 20.95 г протеини; 28.66 г въглехидрати и 44.82 г мазнини.

Ето няколко преимущества от потреблението на шам фастък:

Умереният банкет на този тип ядки усъвършенства здравето на сърцето. Мононенаситените мастни киселини в тях спомагат за понижаване на високото кръвно налягане. Фитостеролите в шам фъстъка понижават абсорбцията на холестерола от разнообразни хранителни артикули, с което защищават сърцето от проблеми.

Високото наличие на фибри в шам фъстъка оказват помощ за надзор над килограмите . Те подтикват метаболизма в тялото , също така мононенаситените мазнини предотвратяват напълняване. Диетичните фибри подкрепят и храносмилателната система. Различни изследвания, измежду които едно, извършено в Университета на Флорида, сочи, че шам фъстъкът е потребен за чревните бактерии и стимулирането на чревния тракт.

Антиоксидантите в ядките защищават тялото от оксидативния стрес , който предизвиква разнообразни здравословни проблеми. А в шам фъстъка има огромно количество витамин С и Е, който се считат за антиоксиданти. Вторият се грижи и за здравето на очите. Освен това каротеноидите в ядката защищават очите от макулна недъгавост и катаракта.
Свързани публикации.. Шам фъстъкът доста покачва имунитета 0 Кашу - за крепко сърце и красива кожа 0 Кои са по-полезни – печените или суровите ядки? 0

Консумацията на ядки през зимния сезон оказва помощ за укрепването на имунитета . Високите равнища на витамин В6 в шам фастъка са жизненоважни

за вярното действие на имунната система.



Въпреки своите потребни свойства, тези ядки са значителен алергенен артикул. Прекомерната им приложимост може да сътвори кожни проблеми, зашеметяване и гадене. Препоръчително е дневно да ядем не повече от 15 шам фъстъка.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР