източник: Изследователи откриват ново лечение на хиперлипидемия с олеанолова киселина,

...
източник: Изследователи откриват ново лечение на хиперлипидемия с олеанолова киселина,
Коментари Харесай

Маслините помагат за намаляване на високия холестерол?!

източник:

Изследователи откриват ново лекуване на хиперлипидемия с олеанолова киселина, естествено съединяване, намиращо

се в маслините, защото се смятат за ефикасни при висок холестерол.

Хиперлипидемията се счита за рисково положение, което може да аргументи чернодробни и сърдечни

болести. Получава се при затлъстяване, тютюнопушене, неправилна диета или генетично влечение.

Холестеролът оказва помощ за основаването на клетъчните мембрани, произвеждането на хормони и за поддържането на нервната функционалност. Когато се увеличи обаче, може да докара до съществени здравословни проблеми . Лекарите предлагат равнището на холестерола да се ревизира на всеки шест месеца.

В предходни изследвания олеаноловата киселина е открита, че може да усъвършенства хиперлипидемията при животните. Настоящето проучване е за да се откри, дали сходни резултати може да се реализиран и при хората. За задачата в продължение на четири седмици, се ползва олеанолова киселина на хора. Събират се кръвни проби на пациентите преди и след лекуването и се проучват.

Резултатите демонстрират, че има доста намаляване на наличието на общия холестерол, триглицеридите и липопротеинови холестероли с висока компактност. Данните съставляват доказателство, че олеаноловата киселина, намираща се в маслините, може да усъвършенства хиперлипидемията.

Свързани публикации.. Зелени и черни маслини – с какво са разнообразни 0 Режим на хранене при висок холестерол и триглицериди 0 Шафранка - против висок холестерол, само че не при диабет 1

Докато някои типове мазнини като транс мазнините и наситените такива са нездравословни за здравето, полиненаситените и мононенаситените , са потребни. При висок холестерол може да се храните с повече храни, съдържащи мононенаситени и полиненаситени мазнини като маслини и зехтин. Те съдържат антиоксиданти под формата на витамин Е, който пречи на холестерола да повреди артериите.

Маслините и необработеното маслиново масло съдържат полифеноли , които оказват помощ за поддържане на крепко сърце, предотвратяват процеса на стареене и невродегенеративните болести. Благодарение на свойствата им, те могат да понижат високото кръвно налягане.

Освен за възстановяване на хиперлипидемията, маслините са потребни за изцяло здраве. Хранителните субстанции в тях понижават риска от рак, усъвършенстват здравината на костите и зрението, поддържат здрава имунната система и предотвратяват анемията и диабета. Осигуряват витамини, аминокиселини и минерали като калий, натрий, желязо, магнезий и фосфор на организма.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР