източник: В проучване се открива, че гъбите съдържат огромно количество

...
източник: В проучване се открива, че гъбите съдържат огромно количество
Коментари Харесай

Гъбите - полезни при стрес

източник:

В изследване се открива, че гъбите съдържат голямо количество антиоксиданти, които могат да предпазят от оксидативния стрес, да подобрят общото здраве и да забавят стареенето .

Авторите на проучването настояват, че когато тялото създава сила, се предизвиква оксидативен стрес поради свободните радикали. Те могат да причинят увреждане на клетките и ДНК и да доведат до няколко болести като да вземем за пример деменция , коронарна болест на сърцето, ракови болести и други. Благодарение на антиоксидантите глутатион и ерготионеин, намиращи се в гъбите, тялото е защитено от оксидативния стрес.

Глутатионът е междуклетъчен антиоксидант, който е обвързван със способността да поддържа естественото действие на имунната система и да противодейства на някои канцерогени и отрови. Достатъчното количество глутатион може да способства за възстановяване на общото положение на организма и за профилактика на болесттите.

Ерготионеинът се отнася до поддържането на равнищата на глутатиона, както и до понижаване на вероятността от загуба на когнитивните качества .

Количеството ерготионеин и глутатион в гъбите може да варира

според от техния тип. От всички проучени гъби, типът Porcini има най-високи равнища на антиоксиданти . След тях е Agaricus bisporus, който е необятно публикуван и има по-ниски равнища на съединения по отношение на Pocini, само че въпреки всичко много повече от останалите типове.

Допълнителни проучвания сочат, че постоянното приемане на гъби освен, че подтиква имунитета, само че и понижава възпалителните процеси в организма.

Свързани публикации.. Гъби – потребни за всички, подобаващи и за вегани 0 Гъбите шитаке – за крепко сърце и свежа кръв 0 Как стресът визира организма? 0

Бъдещите проучвания се възнамеряват да проучат дали ерготионеинът и глутатионът могат да понижат риска от невродегенеративни болести като заболяването на Паркинсон и Алцхаймер.

Те са базират на обстоятелствата, че италианците и французите включват повече ерготионеин в диетата си и са с по-ниска периодичност на невродегенеративните болести, до момента в който хората в Съединени американски щати одобряват по-ниски количества от този антиоксидант и са с по-голяма възможност от заболяването на Алцхаймер и Паркинсон.

Това може да е просто причинно-следствена връзка, само че откривателите считат, че би трябвало да бъде проучено дали антиоксидантите са ефикасни и при тези болести .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР