източник: Лещата е растение от семейство бобови, което спомага за

...
източник: Лещата е растение от семейство бобови, което спомага за
Коментари Харесай

Леща срещу високо кръвно налягане

източник:

Лещата е растение от семейство бобови, което спомага за понижаване на високото кръвно налягане. Диета, богата на пълнозърнести храни, в това число леща, е обвързвана с поддържане на холестерола и намаление на кръвното, сочи изследване.

Установява се, че хората, които ядат постоянно леща, са с 34% по-малък риск от сърдечен удар или инсулт , по отношение на тези, които я употребяват по-рядко.

Високото кръвно налягане се назовава спокоен палач, тъй като не постоянно се демонстрират признаци и някои хора не знаят, че го имат. Попринцип то се характеризира със признаци на болежка в гръдния панер, тежко главоболие и интензивен пулс . Високото кръвно натоварва кръвоносните съдове, което усилва вероятността от по-сериозни болести като удар, инфаркт и сърдечна непълнота.

Лещата има високо наличие на протеини, витамин В и антиоксиданти, които поддържат цялостното здравословно положение. Ефектът им на намаление на кръвното, е в следствие от високото им наличие на антиоксидантни полифеноли, които понижават равнищата на холестерола и усилват еластичността на стените на артериите .

Лещата е цялостна с фибри, които оказват помощ за балансиране на инсулиновата устойчивост . Ниските равнища на инсулин и уравновесената захар в кръвта, оказват помощ на бъбреците да изхвърлят токсините от тялото, а това спомага за поддържане на обикновено кръвно налягане.

Свързани публикации.. Хибискусът оказва помощ при високо кръвно и холестерол 0 Йога може да понижи равнищата на кръвното 0 Защо страдаме от високо кръвно налягане? 2

Лещата е източник на белтъчини, каротеноидни пигменти и минерали като магнезий и калий, които имат удобен резултат върху кръвното. Тя спомага също за регулирането на кръвния поток и питателните субстанции в тялото.

На пазара се оферират разнообразни типове леща, само че се счита, че всички са извънредно потребни. Комбинация от алена и зелена леща има най-силното влияние върху кръвното налягане. Изследователи настояват, че този тип храна е немедицински метод за лекуване на болести, свързани с дисфункцията на кръвоносните съдове .

Редовното изразходване на леща, три или четири пъти седмично, може да е от изгода освен за сърцето , само че и за цялостното здраве. Тя може да се прибавя към супи, яхнии или гарнитури.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР