Ядките кашу може и да са калорични, но се оказват

...
Ядките кашу може и да са калорични, но се оказват
Коментари Харесай

Кашуто е полезно срещу диабет

Ядките кашу може и да са калорични, само че се оказват потребни за човешкото здраве. Специалисти от Канада и Камерун откриха, че дестилат от ядките на кашу може да усъвършенства реакцията на тялото към инсулина, оповестява Сайънс дейли.

Информация идва навръх време, тъй като на 23 ноември в Съединени американски щати означават деня на кашуто.

Изследователите от университетите на Монреал и Яунде са анализирали разнообразни елементи на дървото кашу - ядките, листата, кората. Целта им е била да ревизират изгодата от тях за здравето.

Дървото кашу произлиза от територията на днешна Бразилия. В днешни дни кашуто пораства главно из земите на Африка и Азия. Там то е импортирано от португалските търговски флотилии още през 16 век. Кашу-ядките дълго време нямат комерсиална стойност. Търсенето им се усилва едвам към началото на 20 век.

 Кашу против диабет

Кашуто по принцип от дълго време се слави с противовъзпалителните си свойства, със способността си да понижава нарасналата кръвна захар и да защищава диабетиците от инсулинова взаимозависимост.

Само дестилат от ядките на кашуто подтиква абсорбирането на кръвната захар от мускулните кафези, са открили последните проучвания.

Екстрактите от другите елементи на растението не оказват сходен резултат, което значи, че дейните субстанции с противодиабетни свойства се съдържат единствено в ядките, споделя Пиер Хадад, началник на изследователския екип.

Добре е да знаете, че и кашуто е потребно за сърцето. Ядките съдържат мононенаситени мазнини.

Кашуто има освен понижено наличие на мазнини спрямо останалите ядки. В него се съдържат към 75% съдържат така наречен олеинова киселина /оleic acid/. Това е киселината, здравословна за сърцето, която се съдържа и в зехтина.

И откакто разбрахме за най-важните изгоди на кашуто, е време и да отбележим празника на тези обичани ядки. Разгледайте и си изберете рецепта с кашу, която да приготвите през днешния ден за себе си и околните си;

- салати с кашу;

- крем с кашу;

- десерт с кашу.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР