Ябълки срещу цигари раздават в Разград. Акцията се провежда на

...
Ябълки срещу цигари раздават в Разград. Акцията се провежда на
Коментари Харесай

Ябълки срещу цигари раздават в Разград

Ябълки против цигари раздават в Разград. Акцията се организира на пешеходната зона по централния бул. „ България ”.

Тя е част от информационно-скрининговата акция, проведена от Регионалната здравна ревизия (РЗИ), взаимно с Превантивно-информационния център към
 Българска телеграфна агенция
" Общинския съвет по наркотични субстанции във връзка Световния ден без тютюнопушене ", сподели основният контрольор в отдел " Държавен здравен надзор " в РЗИ Катя Теофилова.

Тя разясни, че концепцията на локалната самодейност е да се усъвършенства здравната просвета на хората, както и да се увеличи осведомеността им за следствията от злоупотребата с цигарени произведения.

„ Всеки пушач, податлив да се откаже от една цигара, в подмяна получава ябълка с апел да се храни здравословно вместо да се трови с никотин ”, уточни Теофилова.

В рамките на акцията се прави гратис премерване на въглероден монооксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта при пушачи посредством уред Smoker lyzer.
 Българска телеграфна агенция
Здравните специалисти вършат и демонстрации с пушещата кукла Сю, с цел да се онагледи въздействието на тютюнопушенето върху белите дробове.  Участниците получават и здравно-образователни материали, както и информация за контакт с Консултативния кабинет за отричане на тютюнопушенето в РЗИ.

По думите на Катя Теофилова обаче ползата към този кабинет е доста слаб. Според нея хората считат, че биха се справили с порока сами, без експертна помощ.

По мотив 31 май - Световния ден без тютюн, РЗИ организира здравно-образователна акция и измежду учениците от учебните заведения в региона, добави Теофилова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР