XXIV-те Зимни олимпийски игри в Пекин бяха официално открити. Официалният

...
XXIV-те Зимни олимпийски игри в Пекин бяха официално открити. Официалният
Коментари Харесай

XXIV-те Зимни олимпийски игри в Пекин са официално открити

XXIV-те Зимни олимпийски игри в Пекин бяха публично открити . Официалният старт бе даден от китайския президент Си Цзинпин. Олимпиадата ще продължи до 20 февруари .

Пищната гала се организира на Националния стадион в Пекин, прочут като " Птиче гнездо ", където бе и церемонията по разкриване на Летните олимпийски игри през 2008 година .



Шоуто започва с красиви светлинни резултати . Сред формалните посетители са домакинът Си Цзинпин и президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, както и съветският президент Владимир Путин.

 
 Олимпиада
Знаменосци на България бяха биатлонистката Мария Здравкова и сноубордистът Радослав Янков .
 Олимпиада български тим Guliver/Getty Images

Около 2900 спортисти от 91 страни ще се борят за разпределението на 109 комплекса медали. Режисьор на 110-минутния театър е Чжан Имоу.
 
 Олимпиада Путин Българска телеграфна агенция
Особено очевидно на откриването беше наличието на Владимир Путин, изключително на фона на протеста на американския президент Джо Байдън и доста други международни водачи.

 Олимпиада БГНЕС

Руските публични лица имат възбрана да посещават интернационалните спортни събития поради допинг абсурда в последните години, само че възбраната не важи, в случай че те получат покана персонално от президента на страната хазаин .

  Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР