Руската армия обстрелва град Волчанск в Харковска област. Броят на

...
Руската армия обстрелва град Волчанск в Харковска област. Броят на
Коментари Харесай

Евакуация на цивилни и улични боеве: какво се случва във Волчанск

Руската войска обстрелва град Волчанск в Харковска област. Броят на масираните артилерийски и въздушни удари се е нараснал неведнъж, каза началникът на регионалната военна администрация на Харков Олег Синегубов.

Волчанск, Липци и всички точки на северната граница са под противников огън съвсем непрекъснато. " Сивата зона " в региона на Харков се уголемява. Във Волчанск са потърпевши десетки частни къщи, четирима мъже на възраст от 39 до 64 години и 83-годишна жена са ранени, а 51-годишен мъж е погубен.

От Волчанск се изтегля цивилното население. Общо по последни данни на началника на Харковското полицейско ръководство към този момент са изведени 4073 души. В града остават до 500 души; от 11 май руснаците са хвърлили над града към 19 авиационни бомби.
 Има известия за началото на уличните боеве във Волчанск Има известия за началото на уличните боеве във Волчанск
Руски военни обществени страници пишат за началото на уличните борби във Волчанск. Групировката " Север " на съветските въоръжени сили овладя село Гатище в Харковска област, то се намира на два километра от Волчанск, се твърди в изявленията.

Министерството на защитата на Русия посочва, че руснаците са навлезли в дълбините на защитата на украинските въоръжени сили и са окупирали селищата Гатище, Красное, Мороховец и Олейниково в Харковска област. 

На 12 май командирът на разследващия отдел на Въоръжените сили на Украйна Денис Ярославски обяви началото на обкръжаването на Волчанск от съветските войски. Той също по този начин удостовери информацията за началото на уличните боеве.

Атаковото въздушно разузнаване, съгласно негова информация, е спряло настъплението на групата Storm Z, а артилерията ги е довършила дружно с съоръжение за огнева поддръжка.

„ Започнаха улични борби, градът е обграден просто не съществува, тъй че нашествениците свободно навлязоха в сива зона по цялата гранична линия, която не би трябвало да бъде сива “, сподели той за обстановката.

Ярославски добави, че след две години на границата на Харковска област с Русия е трябвало да има бетонни укрепления „ минус три етажа “, само че няма даже мини.

„ Стигаме до извода, че това е луда кражба или тенденциозен бойкот, в този момент още веднъж губим хора, територии и вършим това, което към този момент направихме през септември 2022 година “, приключи военният.

Припомняме, че украинското военно разузнаване е знаело за проектите на съветските въоръжени сили да нападат Харковска област и е уведомило държавните органи. В борба бяха изпратени бойци от Московския и Ленинградския военни окръзи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР