За Астън Мартин това бе второ поредно слабо представяне в

...
За Астън Мартин това бе второ поредно слабо представяне в
Коментари Харесай

Фетел не разбира защо в Астън Мартин са нямали скорост в квалификацията вчера

За Астън Мартин това бе второ поредно слабо представяне в мокра квалификация, след като в Канада преди две седмици Фетел и Строл също бяха елиминирани още в първата фаза на сесията за място и потеглиха 16-ти и 17-ти след наказанието на Шарл Леклер. Тогава обаче причината за слабата квалификация бе грешно налягане в гумите на двамата пилоти, които така и не успяха да заработят правилно на „Жил Вилньов“.

It's in the toughest moments that we learn the most.

Needless to say, a double Q1 elimination is not what we had in mind for Qualifying at our home race.

We'll take this on the chin, put our heads down tonight and give it everything to fight back tomorrow.
— Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1)
Вчера обаче подобен фактор отсъстваше, което по думите на Фетел прави липсата на скорост в AMR22 мистериозна загадка.

„ Изглежда просто не бяхме задоволително бързи. Загубихме доста време. Предполагам по цялата обиколка губехме. Балансът ни беше доста зле, имах голямо недозавиване, просто седях и чаках колата да завие.

„ Но аз не мисля, че това е главният ни проблем. По някаква причина ние не успяхме да генерираме сцеплението, което трябваше да имаме. От там пристигна и недозавиването и загубата на сцепление на изхода от завоите. Всичко се случва със забавяне. Става едно струпване на отрицателни фактори, което не е хубаво “, изясни четирикратният международен първенец.

Той също така заяви и, че сложните условия от началото на уикенда на „Силвъсртоун“ не позволяват на инженерите на Астън Мартин да разберат какъв напредък точно дават подобренията по AMR22, който бяха сложени в началото на тренировките във Великобритания.

„ Трудно е да се каже, тъй като тази заран имах доста добре усещан за салдото на колата. За мен „ Силвъсртоун “ е писта, която ясно демонстрира с какво движение разполагаш. Ще забележим какво ще се случи в неделя и какво движение ще имам в надпреварата. Не мисля, че още можем да съдим подобренията, само че сигурно не е огромна стъпка напред още със слагането им. Все има неща, които би трябвало да разберем за тяхната работа “, съобщи германецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР