Петър Стойчев постигна нов връх в невероятната си кариера –

...
Петър Стойчев постигна нов връх в невероятната си кариера –
Коментари Харесай

С плуване от тъмно до тъмно: Петър Стойчев преодоля най-трудния хавайски проток

Петър Стойчев реализира нов връх в невероятната си кариера – преплува и протока Молокай в Хавай, като го направи в най-дългото тестване в кариерата си, траяло над 18 часа, съобщи бТВ.

" От мрачно до мрачно! Преплувах най-трудния и най-дълъг пролив от веригата Oceans Seven - Молокай в Хавай е с дължина към 45 км.

Стартирах преплуването в 3:01 ч сутринта от плажа Капухи на остров Молокай. Преплувах дистанцията за 18 часа и 53 минути и финиширах в 21:54 ч на плажа Макапау в Оаху.

До средата на дистанцията се движехме съгласно графика и с добра скорост. За 5 часа и 10 мин бях изплувал 18.8 км. Продължих в положителното движение. Докато не се появи мощно насрещно течение с към 3 километра в час против мен.

Започна битка със мощното насрещно течение, траяла към 10 часа, с цел да изплувам към 12 километра. Напредвах доста постепенно!

На 15-ия час след старта ни свършиха подкрепителните питиета! Виждах брега и финала повече от 8 часа и не можех да го доближи със слабия напредък, който правех – към километър на час. Но нито за миг не си помислих да спра и да се откажа! ", написа българинът.



И още:

" На финала ме чакаха българи, живеещи в Хонолулу. Чакали са ме повече от 6 часа. Посрещнаха ме с българското знаме, хавайски венци и шампанско. Сред тях бяха и моите другари от България, Иван Бацанов (бивш плувец от Велинград, а в този момент треньор в Хонолулу) и приятелката му Велислава и Стефан Пампулов (син на известния тенисист и треньор Матей Пампулов) и жена му Мелиса.

Досега най-дългото ми плуване в цялата ми плувна кариера беше малко под 11 часа, само че след днешния ден съм уверен, че човешките благоприятни условия са неограничени, стига да имаш воля за победа!

С тези съвсем 19 часа във водите на Тихия океан станах и първият българин, преплувал протока Молокай в Хавай.

Вече 4 от маратоните от Oceans Seven са покорени!

Ламанша, протока Кук, протока Гибралтар и протока Молокай.

Останаха още три! И към този момент виждам към тях.

Изтощен, с провали по тялото след 19 часа във водата под хавайското слънце, само че с неповторимото възприятие на горделив българин! "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР