Walt Disney отчете по-слаба от очакваната печалба за третото тримесечие

...
Walt Disney отчете по-слаба от очакваната печалба за третото тримесечие
Коментари Харесай

Стрийминг бизнесът на Disney се разширява с цената на рекордна загуба от 1.5 млрд. долара

Walt Disney регистрира по-слаба от предстоящата облага за третото тримесечие вследствие на голяма загуба в стрийминг бизнеса. Благодарение на досегашната си тактика да влага в разгръщане Disney е добавила нови 14.6 млн. клиенти на платформите си за видеосъдържание, само че на цената на 1.5 милиарда $ загуба от подразделението. Докато вложителите стават все по-скептични към бизнес модела, който трайно е минус, от Disney обявиха, че чакат стрийминг услугите им да излязат на облага през 2024 година Акциите на компанията поевтиняха след новините, а от началото на годината са спаднали с над 35%.

Оперативните загуби на стрийминг активността са с 800 млн. $ повече главно поради внезапно покачващите се разноски за наличие и маркетинг, които компанията към този момент възнамерява да редуцира. Disney регистрира облага от 30 цента на акция, много под предстоящите от Уолстрийт 54 цента. Цялостно приходите са нарастнали с 9% до 20 милиарда $, а чистата облага е 162 млн. $, което е с 1% повече по отношение на година по-рано.

Ръстът на потребителите надвишава упованията, като стрийминг услугите Disney Plus, Hulu и ESPN Plus общо доближават 235.7 млн. и изпреварват Netflix, чиито клиенти за момента са към 223 млн. Главният изпълнителен шеф на Disney Боб Чапек отбрани тактиката на високи разноски и сподели, че бързият напредък на Disney Plus е " пряк резултат от нашето стратегическо решение да влагаме съществено в основаването на необикновено наличие и разпространяването на услугата в интернационален проект ". Загубите от стрийминг ще стартират да понижават и се планува Disney Plus да осъществя първата си облага през 2024 година, в случай че няма " забележителна смяна " в икономическата среда, сподели още той.
Реклама
Резултатите са показателни за сложния баланс, който компанията се пробва да реализира сред това да влага задоволително в известни излъчвания и филми, с които да притегля нови клиенти, да диференцира сполучливо цените на десетките разнообразни пазари и да държи разноските под надзор, тъй че стриймингът да е печеливш. Disney Plus възнамерява да вдигне цената на абонаментите и да показа нов пестелив проект с реклами, откакто Netflix към този момент предприе сходна стъпка.
Парковете носят облага
Тематичните паркове на Disney регистрират рекордни доходи от 7.42 милиарда $ за тримесечието, или с 36% нагоре на годишна база. Компанията отдава растежа на " структурните промени ", направени по време на пандемията, които са помогнали да се лимитират разноските за труд, да се ръководи по-добре потокът от хора и са насърчили посетителите да харчат повече. През последната година Disney пусна онлайн система за резервации за парковете, както и функционалности, които разрешават на гостите да заплащат спомагателни такси, с цел да пропуснат дългите опашки за известни атракции.
Свързани публикации Седмични вести за маркетинг и реклама (01 ноември) 1 ноември 2022, 11:20 Disney заплашва Франция с непосредствено стартиране на касови филми в платформата Disney+ 22 октомври 2022, 10:17 Акциите на Netflix скочиха след регистрирани 2.4 млн. нови консуматори 19 октомври 2022, 11:33 Късните токшоу стратегии губят известността си 16 октомври 2022, 12:47 " Игра на тронове " против " Властелинът на пръстените ": роман за остарелия против новия Холивуд 2 септември 2022, 06:58 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР