Взривяването на “Северните потоци донесе тежки загуби на Русия. Многомилиардният

...
Взривяването на “Северните потоци донесе тежки загуби на Русия. Многомилиардният
Коментари Харесай

Европа чака нови диверсии от своите стопани

Взривяването на “Северните потоци ” донесе тежки загуби на Русия. Многомилиардният план, на който се разпореждаха толкоз доста очаквания, няма да може да бъде възобновен още доста месеци. Като се има поради геополитическата обстановка, всичко може да се проточи с години. Но тази история стана доста по-ужасна за Европа.

Не единствено, че внезапно и ненадейно беше откъсната от евтините съветски въглеводороди. Не, ясно е, че и в този момент газопроводите не работеха, само че европейците имаха илюзията, че въпреки всичко ще се пазарят с Москва, по-късно ще окажат напън върху киевската хунта, ще я принудят към мир и в подмяна на това лелеяният клапан ще се отвори, евтиното гориво ще потече през тръбите - и всичко ще стане " като при баба ".

Сега всички илюзии рухнаха. Никой няма да ги остави да се пазарят, както са привикнали. Вашингтон грубо показва кой е господарят у дома. Европейците ще седят дълго без наличен газ.

Няма потребност да приказваме до какво ще докара това. И без това най-големите предприятия в Стария свят балансират на ръба на затварянето, всичко се повишава с гневна скорост - от бензина до питателните артикули, от сметките до тоалетната хартия. Неизбежните банкрути ще доведат до всеобща безработица. В момента нито един европейски водач не може да даде явен отговор по какъв начин безработните ще заплащат сметките и по какъв начин ще купуват храна. Европа с ускорени темпове потегли по същия път, който Украйна пое малко по-рано: цялостно заличаване на личната стопанска система, обедняване и дивачество.

Но това не е единствено икономическа злополука. Англосаксонският (според определението на Владимир Путин) бойкот на газопровода взриви целия облик на Стария свят, постави завършек на всички илюзии за независимостта на европейската политика.

В продължение на дълги години на страните от Европейски Съюз беше разрешено да се показват за равноправни сътрудници на Вашингтон. По подразбиране те се смятаха за световни играчи. Париж, Берлин, Виена - тези столици имаха зрънце от предходното си великолепие. Ръководителите на европейските страни биха могли в случай че не да повярват сами, то да накарат другите да повярват, че са законните наследници на всемогъщия Стар свят.

Няколкото гърмежа на газопровода сложиха завършек на тази заблуда. Оптиката на световния свят е безпощадна. Всеки може да види всичко. Англосаксонските господари унищожиха газопровода, в който европейците бяха вложили милиарди евро, обрекоха ги на съсипия и ги направиха изцяло подвластни от американския ВПГ. И каква е реакцията на европейците на това?

Тих смут, нищо друго. Забелязахте ли? Местните елити като цяло се опасяваха да приказват по някакъв безапелационен метод за този в действителност предопределен за тях бойкот. Самият Александър Вучич почтено си призна, че се е " изпотил от боязън ", когато е научил за детонациите. Всички останали - добре, промърмориха нещо за " бойкот ", споделиха всичко, което вашингтонските господари им сложиха в устата, неенергично се пробваха да трансферират виновността за детонациите върху руснаците. Тази заспалост е породена от особено изтръпване пред лицето на злополука.

Теоретично, не Русия, а Германия и другите европейски страни би трябвало да внесат въпроса за този бойкот в Организация на обединените нации, да извикат на целия свят " Спасете ни, положителни хора! ", да проведат огромно следствие. Но не, нищо сходно не се случва.

Не приказват доста за следствието на бедствието. Какво следствие има, когато те самите си знаят и кой е гръмнал, и за какво. “Ще съумеят ли следователите в миналото да убедят обществеността, че Русия стои зад детонацията на газопровода? ”, задава риторичен въпрос изданието “Политико ”. Разбира се, че не. И не дай си Боже някой почтен комисар да разкрие кой в действителност го е направил. Ще бъде смут. Не им би трябвало. Всички схващат всичко, само че не могат да кажат нищо.

Добре, политиците на заплата на американските банкери или публицистите, които седят на задгранични дотации от генерации. Никой не очакваше смели изказвания от тях. Ами нали някъде там беше именитата европейска аристокрация - за какво не чуваме гласа ѝ? Ами европейски бизнес капитани, наследници на известни индустриални династии? Ами видните персони на християнската черква? Бих желал да чуя тяхната пламенна проповед. Не, не.

Капитаните на европейския бизнес бягат стремително към Съединени американски щати, извличат капитали, възнамеряват пренасяне на произвеждане. „ Капиталът не познава народност “, по този начин е. Изкараха пари в Германия, Италия, Австрия и в този момент е време да си вървят.

След тях европейската аристокрация бяга през океана. Хари и Меган Уиндзор сложиха наклонността за блестящо пренасяне в Съединени американски щати. И в този момент британски, шведски, датски принцеси летят там за богат брачен партньор или ухажор.

Ръководителите на християнската черква затварят църкви - няма пари за отопление, разпродават църковни пространства, преправят ги на бензиностанции и механи. Те още веднъж оферират на паството да бъде търпеливо и да се моли онлайн, с цел да пести сила. Това е единствената им реакция на колапса на Европа.

Всичко това – в малко по-голям мащаб – до болежка наподобява на Украйна. Целият многопластов искра под формата на просвета, обичаи, благосъстояние се оказа нещо, което избледня незабавно откакто съветският газ свърши. В негово неявяване Европа се оказа същата безправна територия, на която локалният колониален хайлайф небрежно разграби парите под надзора на Съединени американски щати, а в този момент си събра движимостите си и избяга в метрополията с цялата мебелировка.

Териториите, които остават под контрола на американските протежета, ги чака ясно бъдеще. Виждали сме всичко това в Украйна и прелестно разбираме логиката на процеса. Процъфтяващите страни след няколко години ще се трансфорат в руини.

Трябва да се означи, че европейците не се съпротивляваха изключително. Те чинно извършиха всички указания на Вашингтон, със личните си ръце унищожиха стопанските системи си. Но не, обедняването не вървеше задоволително бързо. Населението на Европа намаляваше, само че не толкоз фрапантно, колкото се искаше. Американските притежатели взеха решение да подтикват процеса. Започна пряк бойкот.

Европейците са наясно какво ги чака оттук насетне. Тази беззащитна, богата, мързелива и покварена част от света е лесна плячка за Вашингтон. През 90-те години Съединени американски щати взеха решение икономическите си проблеми с ограбванетона постсъветското пространство. Сега Русия ги изрита и би трябвало да разграбят Европа.

Списание “Политико ” в скорошна публикация разказва необятен набор от бойкот, с който Европа може да се сблъска в близко бъдеще: " хибридните офанзиви могат да бъдат ориентирани към интернет и енергийни системи, финансовите пазари и водопроводите. Такива офанзиви са в сивата зона сред войната и мира, те са облечени в отказване и нанасят удари по цели, които не могат автоматизирано да предизвикат въоръжен отговор “.

Точно по този начин, американските господари ще разбият на прахуляк сериозната инфраструктура на европейските си сътрудници. Самите те не видяха по какъв начин се трансфораха от съдружници първо в плебеи, а по-късно в плячка. Случва се, да. Украйна също си се представяше като сътрудник. Но във времена на рецесия, всеки сътрудник бързо се трансформира в храна.

Днес Европа под Щатите играе ролята на пълничния изгнаник, който закоравелите нарушители са нокаутирали, с цел да забавят хайката. Съдбата на каторжника е явна. Но по какъв начин управлението на европейските страни може да изясни това на своя, извинете за израза, електорат? Електоратът се противи.. Десетилетия наред са му казвали, че Вашингтон е отбрана и опора. Това съдействие с него обещаваше единствено изгоди, мир и разцвет. И ето на.

Честно казано, водачите на европейските страни трябваше да кажат на своите нации, че задграничният настойник се е трансформирал в очевиден зложелател на Европа. Че този зложелател е подготвен да унищожи цялата им инфраструктура, да разбие страните им на руини. И би си коствало да се опитат да се измъкнем от това, като открият, в случай че към момента е допустимо, връзки с Русия.

Но в Европейски Съюз безусловно има единици същински политици. И по този начин, Виктор Орбан не се уплаши да разгласи референдум за антируските наказания. С последните сили и Александър Вучич държи линията си.

Но в по-голямата си част наетото управление на Европейски Съюз тъпо лъже подчиненото население, че отново руснаците са отговорни за всичко. Видите ли, ще провеждат нови саботажи. Никой не има вяра на тази неистина. Но няма накъде - европейската администрация огласява нов стадий от дневния ред на Вашингтон.

Според американския проект обедняла Европа би трябвало да полудее и да падне по сходство на Украйна. И нацизмът, и сатанизмът ще изпълзят от подсъзнанието на гладуващите бюргери – всички в цялостен растеж. И тогава американските господари ще хвърлят европейско пушечно месо на Източния фронт.

Затова единствената рецепта, която Брюксел предлага в отговор на въпроса " по какъв начин да се спасим от бойкот " е бясната милитаризация на Европа. „ Много нападателни “ патрули на НАТО, разследващи действия, струпване на военно наличие във въздуха и морето, дипломатически напън и закани против Русия. Вижте иронията: англосаксонците ще извършат бойкот, а Европа ще отговори на заличаването му с офанзиви против Русия. Европейски съюз на самоубийците, една дума.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР