Взривно устройство дерайлира руски товарен влак в регион, граничещ с

...
Взривно устройство дерайлира руски товарен влак в регион, граничещ с
Коментари Харесай

АФП: Саботажи подготвят украинското настъпление

Взривно устройство дерайлира съветски товарен трен в район , граничещ с Украйна, за втори следващ ден във вторник преди предстоящата контраатака от страна на Киев.

Това разяснява Агенция Франс Прес.

През последните дни съветската територия и Крим, анексиран от Москва през 2014 година, бяха наранени от поредност от набези.

През последните четири дни два влака дерайлираха вследствие на детонации, хипотетичен дрон удари петролно хранилище в Крим, което провокира голям пожар, а край Санкт Петербург бяха взривени електропроводи.

Нападенията се случват в миг, когато Русия се приготвя за честването на 9 май - празник, отдаден на руската победа над нацистите, който се трансформира в централно събитие по време на ръководството на президента Владимир Путин.

Украйна следва нормалната си линия да не поема отговорност за нападенията, които бяха осъществени в миг, когато Киев съобщи, че завършва подготовката за пролетната атака , оповестена преди седмици.

Александър Богомаз, губернатор на западната Брянска област в Русия, съобщи във вторник, че трен е дерайлирал от " неидентифицирано взривно устройство ".

Той сподели, че то е избухнало на гара Снежецкая, отвън районния център Брянск, град с към 370 000 души население, покрай границите с Украйна и Беларус .
 Отново дерайлира товарен трен в Брянска област в Русия Обновена
Отново дерайлира товарен трен в Брянска област в Русия

Този път с 20 вагона

" Локомотивът и няколко вагона от влака дерайлираха ", сподели той и добави, че няма жертви.

В понеделник сходна детонация докара до дерайлиране и запалване на трен край Унеча, в същия район, само че по-близо до границата с Украйна.

По време на траялата повече от година атака Кремъл се пробва да показа Русия като безвредна, до момента в който войските му се борят в Украйна.

По-рано във вторник той призна, че съществува опасност за сигурността.

" Разбира се, ние сме наясно, че киевският режим, който стои зад редица такива набези - терористични офанзиви - възнамерява да продължи тази линия ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Всички наши разследващи служби вършат всичко належащо , с цел да подсигуряват сигурността ", даде обещание Песков.

Саботаж на железопътни линии

Руските железници също разпространиха изказване, в което се споделя, че влакът е дерайлирал заради " намесата на неупълномощени лица в работата на железопътния превоз.

В него не се загатва за взривно устройство .

Държавният оператор заяви, че случаят е станал в 19:47 ч. локално време (1647 GMT) сред Снежецкая и близкото село Белие Берега.
 Песков: Ролята на Германия в украинския спор нараства
Песков: Ролята на Германия в украинския спор нараства

Германия твърди, че ще продължи да оказва помощ на Украйна, само че ще заобикаля директна военна борба сред НАТО и Русия

Той съобщи, че предният локомотив на влака и " към 20 вагона " са дерайлирали и че железопътното придвижване в този сектор е било спряно.

Откакто Москва стартира настъплението си в Украйна, има доста известия за саботажи по железниците в Русия, само че тази седмица за първи път публични лица удостоверяват нападенията.

Според преброяването на самостоятелната медия " Медиазона ", оповестено в средата на април, единствено в към 20 района на страната от есента насам са арестувани над 65 души, в това число една трета от малолетните, по обвинявания в бойкот на железопътни линии .

Украйна твърди, че от месеци приготвя контранастъпление, целящо да отблъсне съветските сили от територията, която те държат сега в източната и южната част на страната.

Междувременно Дания заяви, че изпраща военна помощ на Украйна на стойност 1,7 милиарда крони (250 млн. долара), " с цел да поддържа идната украинска атака ".

Пакетът включва коли за разминиране, муниции и финансова поддръжка за закупуване на противовъздушна защита, се споделя в изказване на датското министерство на защитата.
 Кулеба: Решението за участието на Украйна в НАТО зависи от 4 страни
Кулеба: Решението за участието на Украйна в НАТО зависи от 4 страни

А решението за F-16 е въпрос на време и зависи от резултата от контраофанзивата

" Оборудването... е от значително значение, с цел да се проправи път на украинските танкове и механизирана пехота на фронтовата линия ", съобщи изпълняващият длъжността министър на защитата Трьолс Лунд Поулсен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР