Вярвам в младите хора, защити кметът подалия оставка Евгени КрусевЗам.-кметът

...
Вярвам в младите хора, защити кметът подалия оставка Евгени КрусевЗам.-кметът
Коментари Харесай

Фандъкова: Зелен билет от 1 лев за градски транспорт и при температурна инверсия

Вярвам в младежите, отбрани кметът подалия оставка Евгени Крусев

Зам.-кметът Дончо Барбалов поема краткотрайно ресора, може би до края на мандата

Зелен билет от 1 лев за градски превоз ще пуска Столичната община и при прогнози за температурни инверсии - продължаващо безветрие, ниски температури и ниско атмосферно налягане. Това ще разреши общината да реагира по-бързо в дните със замърсяване на въздуха, а не постфактум. Предложението за смяна на изискванията за стартиране на по-евтино пътешестване с градски превоз е на кмета Йорданка Фандъкова.

" 74 478 столичани са употребявали зеления билет. Анализите демонстрират, че най-малко няколко хиляди души са се отказали от персоналните си коли и са дали своя принос за възстановяване на качеството на въздуха, който всички дишаме.

Благодаря на жителите за поддръжката, тъй като колкото и да е малко всяко самостоятелно изпитание на огромния декор, то е голяма крачка към това да работим дружно. За съвсем година механизмът, който разработихме сподели, че се нуждае от смяна. В настоящия му тип той не дава опция за по-бърза и съответна реакция при очевидно утежняване на метеорологичната прогноза.

Затова предлагам смяна, която да разреши да вкарваме зелен билет и буферни паркинги при прогноза за продължаващо безветрие, ниски температури и ниско атмосферно налягане, каквито фактори имахме в понеделник и вторник ", сподели Фандъкова по време на съвещанието на СОС.

Тя подсети, че общината към този момент има 2 плана, с които да подмени отоплителните на съоръжения на 1/3 от 55 000 семейства, които се топлят на дърва и въглища. Освен това по нейно предложение в бюджет 2019 година ще започва пилотна стратегия за слагане на филтри на семейства. Ще се направи разбор за кои семейства и квартали тази мярка ще е най-подходяща.

През идната седмица общината ще пусне и специфичен уебсайт за въздуха, както и мобилно приложение, което да разреши на жителите да се осведомят елементарно през телефоните си.

" За въздуха има разнообразни политики, само че с политиканстване няма да решим казусът. Партийното джафкане и прекачване на виновност отвращава хората, а не ги приобщава към идеята за чист въздух. Радикалният популизъм с рискови ограничения взривява елементарно и готовността за съпричастност, и действителните шансове за смяна. Оставим ли от този голям проблем да се вадят моментни политически дивиденти, жителите ще изгубят, без значение от това кой от нас ще завоюва партийната борба. Затова дано да бъдем виновни ", прикани общинските съветници Фандъкова.

По мотив оставката на зам.-кмета по превоза Евгени Крусев Фандъкова съобщи: " Аз давам отговор с името и престижа си за направено в последните години, включително и за избора на господин Крусев за зам.-кмет, и за плановете, които реализирахме дружно, и политиките, които водим в превоза през това време ".

За 2 година са купени 172 нови рейса, измежду които и първите 20 електробуса. Догодина 90% от рейсовете на София ще са нови. Модернизирани са 58 трамвая и се чакат 13 нови. До края на годината ще се пусне нова тролейбусна линия, която свързва „ Манастирски ливади “ с „ Люлин “. Беше пуснат нощен градски превоз, създаден е модел за довеждащ превоз до метрото. Фандъкова акцентира, че ремонтът на ул. " Граф Игнатиев " е един от 40 обекта, по които се работи тази година.

" За 2 година това е резултатът, с който си коства да се гордеем. Благодарение на това София се трансформира и това се признава от всички, които не са партийно или финансово стимулирани. Да, не всичко минава безпрепятствено, само че омаловажаването на всичко направено не прави чест на никого. Затова благодаря на господин Крусев за силата, с която работеше и че постъпи почтено и мъжки. Тези черти на характера не зависят от възрастта. Г-н Крусев като възложител на плана носи своята отговорност. Убедена съм, че прокуратурата ще ревизира и дейностите на проектантите и специалистите по релсов път, което е част от сигнала, който подадох. Ако някой е заигравал с снабдители, аз имам вяра, че прокуратурата ще обясни кой е той ще понесе своята отговорност по закон ", съобщи Фандъкова.

Тя подсети, че „ Графа “ беше " лунен пейзаж с ориенталски привкус ". " И аз нося своята отговорност, че взех решение за този ремонт, че осигурихме финансиране и стърчащите релси, дупките, кашоните и сергиите повече няма да са лицето на София. Изпълнителите ще работят, до момента в който го създадат както би трябвало - ще се връщаме и ще се глобяваме колкото е нужно. И коя е компанията за мен няма никакво значение ", добави Фандъкова.

" Аз съм човек, който има вяра на младежите - в тяхното предпочитание за смяна, в смелите им хрумвания и в хъса им за работа. И ще продължа да го върша. Защото този град е техен ", акцентира Фандъкова.

Тя разгласи, че е упълномощила на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов, който дава отговор и за опазването на здравето, да поеме краткотрайно и превоза. Ако той се оправя със съвместяването на трите ресора е допустимо до края на мандата да няма назначен нов зам.-кмет по превоза, защото остават единствено няколко месеца. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР