Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите мислят

...
Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите мислят
Коментари Харесай

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и в този момент управляващите мислят по какъв начин да осведомят хората за това.

Араш Азизи, старши учител по история и политология в университета в Клемсън, написа за това в публикация за The Atlantic. Според него тази информация му е била предоставена от източник, непосредствен до президента в Техеран.

" Смъртта на Раиси е доказана , управляващите търсят метод да оповестят новината, без да провокират безпорядък. Не можах да го потвърдя по самостоятелен метод ", написа той.

Според Азизи след гибелта на Раизи другите политически фракции ще стартират да демонстрират силата си. В същото време някои хора към този момент са запалили фойерверки в Техеран, празнувайки възможната гибел на президента.

" Повечето иранци надали се усещат представлявани от някоя секта на Ислямската република и някои от тях може да се възползват от момента на политическа рецесия, с цел да възобновят уличните митинги, които в предишното нееднократно са тормозили режима ", добавя историкът.
 Анализ: Какво ще се случи, в случай че гибелта на Раиси бъде доказана?
Анализ: Какво ще се случи, в случай че гибелта на Раиси бъде доказана?

Това е внимателен миг за Иран

В следобедните часове иранските медии оповестиха, че Ми-171, който е превозвал иранския президент Раиси, се е разрушил . Другите два хеликоптера, които са пътували като част от конвоя, са се върнали на местоназначението си.

Министърът на вътрешните работи на страната Ахмад Вахиди съобщи, че причина за злополуката са неприятното време и мъглата . По публични данни издирването към момента продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР