Втородивизионният Марица (Пловдив) победи Левски с 2:1 в контролна среща,

...
Втородивизионният Марица (Пловдив) победи Левски с 2:1 в контролна среща,
Коментари Харесай

Левски отстъпи на Марица с 1:2 в контрола

Втородивизионният Марица (Пловдив) победи Левски с 2:1 в контролна среща, играна на чудесно квалифицираното помощно игрище на стадион " Георги Аспарухов ".

И трите гола паднаха през второто полувреме - Соломон Моузес и Олджай Алиев бяха точни за маричани, а за " сините " се разписа Марин Петков.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов направи някои опити в състава, като пусна на терена като титуляри юношите Александър Божилов, Антоан Стоянов, Дейвид Михалев и Борислав Рупанов. От първата минута стартира и последното попълнение на " сините " Джавад Ел Джемили. Стоянов игра като вътрешен халф, Михалев игра отдясно, а Божилов зад нападателя Рупанов.

Именно Ел Джемили падна в наказателното поле на Марица в 15-ата минута, само че съдията Мартин Марков не уточни дузпа, а извади жълт картон на крилото за симулация. Две минути по-късно Ел Джемили направи двойно подаване с Божилов и стреля отдясно от дребен ъгъл, само че вратарят Петър Начев мазета топката в корнер. В 23-ата минута Михалев проби отдясно и попаде по земя към Стоянов, който стреля от придвижване, а топката се отби в левия дирек на вратата. В 30-ата минута интензивният Михалев още веднъж центрира отдясно, а Божилов стреля с глава, като топката мина покрай десния дирек. В 38-ата минута Станислав Маламов от пловдивчани нанесе мощен удар над вратата на Пламен Андреев.

През втората част Станимир Стоилов пусна в игра още осем юноши от школата на клуба, а дейностите и на двата тима бяха затруднени от проливен дъжд. В 63-а минута гостите от Марица поведоха с гол на Соломон Моузес, който получи подаване от ляво в наказателното поле и с мощен шут в близкия ъгъл изненада влезлия като запаса вратар Иван Андонов. Пет минути по-късно Левски изравни. След осъществяване на корнер и два поредни удара, които бяха парирани, Марин Петков довкара топката на празна врата за 1:1. 15-ина минути преди края Марин Петков за повторно вкара в мрежата на Марица, само че попадението бе анулирано, защото при центрирането топката бе напуснала терена.

Марица стигна до триумфа с попадение в 86-а минута. Олджай Илиев бе изведен самичък против вратаря и технично копна топката около него за крайното 2:1.

Утре Левски ще изиграе последната си контрола в паузата на шампионата, като противник ще бъде Витоша Бистрица. Срещата е още веднъж на " Герена " и в нея ще играят футболистите, които не взеха присъединяване в днешната контрола.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР