Вторият слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени

...
Вторият слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени
Коментари Харесай

Отмениха втория слалом в Загреб, Шифрин ще трябва да изчака за победа №82

Вторият слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за дами в Загреб, който бе очакван за през днешния ден, беше анулиран поради " високи температури и вятър ", разгласи Международната федерация по ски (ФИС).

Така американката Микаела Шифрин, която през вчерашния ден завоюва своята 81-ва победа за Световната купа и можеше да изравни върха при дамите от 82 триумфа на Линдзи Вон, би трябвало да изчака още малко. Пред двете американки по брой победи в Световната купа е единствено именитият швед Ингемар Стенмарк, който приключи своята кариера с 86 триумфа. 
 Невероятната Шифрин продължи победния си поход, към този момент е на единствено победа зад Вон Невероятната Шифрин продължи победния си поход, към този момент е на единствено победа зад Вон
Особено високи температури са открити в огромна част от Европа от няколко седмици насам и пречат на зимния ски сезон, както за професионалните спортисти, по този начин и за туристите.

Двата слалома в сряда, за дами в Загреб и за мъже в Гармиш-Партенкирхен се организираха на доста неприятни писти и в пейзаж, от който изцяло липсваше сняг.

От ФИС към момента не са оповестили дали днешното съревнование ще бъде пренасрочено за друга дата в различен курорт, или въобще няма да се организира. До момента през сезона дамите изгубиха общо три надпревари – двете спускания в Цермат-Червина и параления слалом в Лех-Цюрс. И трите съревнования станаха жертва на топлоте време при започване на зимата и бе оповестено, че те няма да бъдат обезщетени по-късно през сезона.

Следващите стартове от Световната купа при дамите са планувани за този уикенд в словенския курорт Кранска гора. На " Подкорен 3 " би трябвало да се проведат два великански слалома, по един в събота и неделя. Шифрин завоюва последните два великански слалом от Световната купа, които се организираха в Земеринг сред Коледа и Нова година. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР