Всякаква евентуална буферна зона по границата турско-сирийската граница трябва да

...
Всякаква евентуална буферна зона по границата турско-сирийската граница трябва да
Коментари Харесай

Ердоган: Буферната зона между Сирия и Турция трябва да бъде под контрола на Анкара

Всякаква възможна буферна зона по границата турско-сирийската граница би трябвало да бъде под контрола на Анкара, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление за "Си Ен Ен Тюрк ", съобщи Ройтерс.
Ердоган направи това изказване, откакто в петък почитан представител на американската администрация съобщи, че Вашингтон ще остави към 400 военни в Сирия. Промяната на решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, което може да докара до оставянето на бойци и на други съюзнически страни, отбелязва Ройтерс. "Ако би трябвало да има буферна зона по нашата граница, тя би трябвало да бъде под наш надзор. Защото това е моята граница ", съобщи Ердоган, предава Българска телеграфна агенция.
През декември Тръмп подреди изтеглянето на общо 2000 американски военни в Сирия, заявявайки, че Ислямска страна е победена. Решението му беше подложено на рецензии от съдружници и американски конгресмени. В четвъртък президентът на Съединени американски щати одобри да остави към 200 военни, които дружно с 800 до 1500 военни на европейски съдружници на Съединени американски щати ще основат буферна зона в Североизточна Сирия, заяви представител на американската администрация, представен от Ройтерс. Анкара счита кюрдската милиция "Сили за отбрана на народа ", която управлява района и беше основен съдружник на Съединени американски щати против Ислямска страна, за терористична група. Турция е заплашвала нееднократно с военна интервенция против милицията на изток от р. Ефрат, където е планувано да се разположи буферната зона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР