Всяка страна има своите закони, някои от които са, меко казано,

...
Всяка страна има своите закони, някои от които са, меко
казано,
Коментари Харесай

8 най-странни закона от целия свят

Всяка страна има своите закони, някои от които са, меко казано, странни, само че по този начин или другояче би трябвало да съблюдаваме. Няма гаранция, че при нарушаването им, ще бъдем глобени, само че нашият съвет е преди да посетите определена страна да се запознаете с някои от законите там – или най-малко с най-странните от тях.

 

Не дъвчете дъвка в Сингапур

Когато се отправите към Сингапур, имайте поради, че там дъвченето на дъвка е строго неразрешено. Идеята е да не се замърсява околната среда. Изключения се вършат за дентална или никотинова дъвка.


Внимавайте по кое време пиете в Тайланд

Тайланд е прочут с някои странни и закони. Например, ако искате чаша вино или коктейл, можете да консумирате алкохол по време на обяд (11-14 ч.) или вечеря (след 17 ч.) - и да, това включва и питейни заведения, и заведения за хранене


В Шотландия пуснете непознатия, в случай че изпитва потребност

В страната има остарял закон, който споделя, че в случай че чужд потропа на вратата ви с молба да употребява тоалетната, вие сте задължени да го пуснете.


Не забравяйте рождения ден на жена си в Самоа

Забравянето на рождения ден на брачната половинка ви е закононарушение, според някои законодатели в Самоа.


Внимавайте как кръщавате детето си в Дания

Дания е въвела лист от 7 000 имена, утвърдени от правителството. Ако името, което сте избрали за вашето дете, не е в листата, тогава то няма да го получи. Защо ли и в България няма подобен списък…


В Британска Колумбия не убивай… Голямата стъпка

В Британска Колумбия е нелегално да убиваш Голямата стъпка. Това, в случай, че срещнеш това митологично създание


Не надувайте свирка в Канада

В Онтарио има закон, който не разрешава несъразмерния звук. Забранени са виенето, мощните крясъци и надуването на свирка.


Не хранете гълъбите в Сан Франциско

За американските странни закони може да се напише отделен огромен материал. Един от законите там гласи, че в Сан Франциско е забранено всяко хранене на гълъби в рамките на града. Там тези пернати са на такава „ респект ”, че ги назовават „ плъховете на небето.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР