Всичко се свежда до страх. Когато нямаме човек до себе си,

...
Всичко се свежда до страх.
Когато нямаме човек до себе си,
Коментари Харесай

Имай търпение. Помни - ще обичаш отново!

Всичко се свежда до боязън.

Когато нямаме човек до себе си, с който да споделяме живота, се тормозим дали ще открием любовта още веднъж. Страх ни е да бъдем сами, да се усещаме нежелани, ужасени, че в никакъв случай няма да срещнем човек, който да ни кара да се усещаме по този начин, както оня специфичен човек - огромната ни обич.

Този боязън ни сковава и управлява, кара ни да се връщаме към остарели любови с токсични хора. Пречи ни да продължим напред. 

Истината, която би трябвало да приемеш рано или късно е, че няма двама идентични индивида, тъй че няма и две идентични влюбвания. Никога няма да срещнеш човек, който да ти дава това, което ти е давал различен. И не би трябвало да гледаш на това като на нещо негативно. 

Всеки човек, който срещаме в живота си, идва с съответна цел. Учи ни на нещата, които желаеме, само че и на тези които не желаем. Някои от тях ще изкарат на повърхността най-хубавото от теб и ще развият доста твои качества. Други пък ще изкарат на напред във времето най-лошото от теб, с цел да опознаеш слабите си места. 

Никой няма да може да възпроизведе същите чувства и мемоари, които в миналото си споделяла с индивида, който си обичала. Но истината е, че няма за какво да съжаляваш по тази причина. Животът е по този начин организиран, че в него изцяло липсва застой. Това, че няма да изпитваш безусловно същото към някого, не значи, че няма да се влюбиш още веднъж. 

Определен човек може да се появи в живота ти, с цел да ти покаже любовта, която заслужаваш, а не наложително, с цел да ти я даде. Всяка връзка е пристигнала при нас по разнообразни аргументи и за несъмнено време. Трябва да приемем гостоприемно хората, които идват в живота ни и да ги оставим да си тръгнат, когато пристигна време. 

Колкото и да е мъчно да приемем, от време на време любовта просто не е задоволителна. Понякога животът ни побеждава и попадаме в обстановки, в които в никакъв случай не сме предполагали, че можем да се озовем. 

Когато някой ни напусне, просто би трябвало да го освободим, с цел да си тръне. В такива обстановки си напомняй, че неговото потегляне има по-велика цел в живота ти, която към този момент не виждаш, само че която ще подредиш в съзнанието си, когато успееш да видиш огромната картина на живота си. 

Не попадай в клопката на това да сравняваш връзките си си. Всяка връзка е неповторима. Цени всеки човек в живота си по настрана, давай си ясна сметка за нещата, които той ти дава.

В живота ни има две неща, които ни стимулират да действаме любовта и страхът. За да привлечеш повече обич в живота си, стреми се в всекидневието си да правиш всичко от обич. Помни, че Вселената не разграничава нюанси, тя ти дава това, което сама заявиш. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР