Всичко много зависи от това как Путин възприема заплахата за

...
Всичко много зависи от това как Путин възприема заплахата за
Коментари Харесай

Ще използва ли Путин ядрено оръжие наистина? Какво казват заплахите на Кремъл?

Всичко доста зависи от това по какъв начин Путин възприема опасността за съветската страна и своето ръководство. Руският президент показва войната в Украйна като екзистенциална борба сред Русия и Запада, който съгласно него желае да унищожи Федерацията и да грабне контрола над нейните големи естествени запаси. Путин предизвести Запада, че не блъфира, когато сподели, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани Русия. И до момента в който някои на Запад към момента се съмняват, Съединени американски щати приема тази опасност съществено, пишат от организация " Ройтерс ".

След новината за анексирането на към 18% от територията на Украйна след референдумите, пространството за нуклеарни закани се усилва. Причината - Путин може да одобри всяка офанзива против тези територии като офанзива против самата Русия. 

Ядрената теория на Русия позволява нуклеарен удар след " експанзия против Руската федерация с стандартни оръжия, когато е застрашено самото битие на страната ". Много руснаци живеят на украинска територия, която Путин разгласи за съветска, и нарушаването на нуклеарното табу след Втората международна война не би трансформирало безусловно тактическата обстановка на място.

" В момента той блъфира. Но какво ще се случи след седмица или месец е мъчно да се каже – когато той разбере, че войната е изгубена. “, сподели Юрий Фьодоров, боен анализатор от Прага.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс сподели пред CBS, че заканите на Путин би трябвало да се одобряват доста съществено поради всичко, което е заложено на карта. Бърнс обаче сподели, че американското разузнаване не разполага с " на практика доказателства ", че Путин се движи към скорошно потребление на тактически нуклеарни оръжия.

Тактическите нуклеарни оръжия са всъщност нуклеарни оръжия, употребявани на бойното поле за " тактически " цели и които са доста по-малко мощни от огромните бомби, които биха били нужни за унищожаването на огромни градове като Москва, Вашингтон или Лондон.

Такива оръжия могат да бъдат изхвърляни от самолети, стреляни по ракети от земята, кораби или подводници или взривявани от сухопътни сили.

Въпреки че Русия разполага със профилирани нуклеарни сили, подготвени да се бият на такова апокалиптично полесражение, не е ясно по какъв начин нейната войска от постоянни войски, наемници, наборни резервисти и локални милиции ще се оправят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР